Κατάθεση-κλειδί για το φονικό της Καλαμάτας. Μαρτυρίες για κυκλώματα ναρκωτικών.Ερευνώνται τα τηλεφωνήματα του θύματος

«Ο αδελφός μας, αλλά και η οικογένεια μας γενικά, δεν είχε εμπλακεί σε κάποια αλβανική βεντέτα. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ποιες συναλλαγές ή δοσοληψίες μπορεί να είχε ο συγγενής μας στην περιοχή της Καλαμάτας» είναι η κατάθεση των δυο αδελφώντου 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ πριν από μία εβδομάδα μαζί με τον τρίχρονο γιο του, Κέρι, στο Πλατύ Μεσσηνίας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν, πάντως, στη διάθεσή τους τα στοιχεία των κλήσεων που πραγματοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο ο 35χρονος,
αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις για την ταυτότητα του προσώπου που φαίνεται να τον προσκάλεσε στο μοιραίο ραντεβού.
Η άποψη που επικρατεί στους ερευνητές της υπόθεσης είναι ότι η άγρια δολοφονία πατέρα και γιου σχετίζεται πιθανότατα με υπόθεση ναρκωτικών. Ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν έχουν ακόμη αποκλειστεί και άλλα ενδεχόμενα.

Ο 35χρονος από την Αλβανία με τον τρίχρονο γιο του βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο ΙΧ του, το οποίο άγνωστοι είχαν ρίξει μέσα σε αρδευτικό κανάλι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας διερχόμενος εντόπισε το αυτοκίνητο. Ο ιατροδικαστής, που κλήθηκε από την Αστυνομία, διαπίστωσε ότι ο άνδρας έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό, ενώ αντίθετα ο ανήλικος είχε θανατωθεί με μαχαίρι, έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος.

Ο 35χρονος Φιλίπ Μεσαι είχε έλθει στην στην Ελλάδα πριν από 17χρόνια και ζούσε στο χωριό Πλατύ στην Καλαμάτα. Σε γειτονική περιοχή ζούσαν και δύο από τα αδέλφια του, που κατέθεσαν στην ΕΛΑΣ.

Η σύζυγός του και τα τέσερα παιδιά του ζούσαν στην πόλη Κούξι στην βόρειο Αλβανία, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και έρχονταν ανά περιόδους στην χώρα μας, ενώ και ο 35χρονος μετέβαινε κάποιες φορές στην Αλβανία.

Ο Φιλίπ Μεσάι εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές ως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής αλλά και ως φροντιστής αλόγων, που συμμετείχαν σε τοπικούς αγώνες ή χρησιμοποιούνταν για ιππασία ιδιωτών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής «είχε ορισμένες περίεργες συναντήσεις με άτομα που τον επισκέπτονταν στο χωριό και τα οποία δεν διέμεναν στην περιοχή. Ακολούθως αυτά τα μυστηριώδη πρόσωπα εξαφανίζονταν».

Συμφωνα με ορισμένες άλλες μαρτυρίες που εξετάζονται - με ιδιαίτερη προσοχή, όπως λένε οι αξιωματικοί - «ο 35χρονος ίσως είχε δοσοληψίες με εμπόρους ναρκωτικών που φέρεται να ήσαν... θυμωμένοι από κάποια πρόσφατη συναλλαγή τους».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε μεγάλη οικονομική άνεση. Οπως λένε «είχε ενα παλιό αυτοκίνητο, ζούσε σχετικά φτωχικά και δεν φαίνεται να διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά».

Τις τελευταίες ημέρες πριν από το άγριο φονικό είχαν έρθει από την Αλβανία η γυναίκα του και ο τρίχρονος γιος του και έμεναν στην Κυπαρισία, όπου εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς.

Το απόγευμα της Τρίτης ο 35χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του ζήτησε να τον συναντήσει στην περιοχή της Καλαμάτας. Ο Φιλίπ Μεσαι πήρε μαζί και τον τρίχρονο γιο του στην συνάντηση που αποδείχθηκε μοιραία και για τους δύο.

Η γυναίκα του κατέθεσε ότι ο 35χρονος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να εξηγήσει τον λόγο και τι μπορεί να φοβόταν...

απο το ''ΒΗΜΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.