Υπ.Οικονομικών: Πρώτα πληρώνετε τα χαράτσια και μετά οι προσφυγές

Όσοι προσφεύγουν κατά των έκτακτων εισφορών θα πρέπει πρώτα να πληρώνουν διευκρινίζει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών. Στην εγκύκλιο το υπουργείο εξηγεί ότι ενστάσεις, δηλώσεις επιφυλακής, ακύρωσης ή διαγραφής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που υποβάλλονται στις τράπεζες από τους φορολογούμενους δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.
Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε περίπτωση αμφισβήτησης του Εκκαθαριστικού Σημειώματος Εισφορών και Τέλους Επιτηδεύματος ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του βεβαιωθέντος ποσού.
Ωστόσο, η προσφυγή δεν συνεπάγεται και αναστολή του ποσού της έκτακτης εισφοράς.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής.

Από το "Real.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.