Καταθέσεις Βουλευτών στην Ελβετία: Η πρώτη εξουσιοδότηση

 Ελπίζουμε να βρει μιμητές η κίνηση στην οποία προέβη η βουλευτής Αχαΐας, κυρία Μαρία Κυριακοπούλου.
Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι η πρώτη και η μόνη μέχρι στιγμής, που υπέγραψε την εξουσιοδότηση για έρευνα στις Ελβετικές τράπεζες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διατηρεί ή όχι τραπεζικό λογαριασμό εκεί.
Στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των Βουλευτών μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ήδη η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τους αντιπροσώπους του έχει κλονιστεί σοβαρά και δεν μπορούμε να αφήνουμε περιθώρια για περαιτέρω αμφισβήτηση και διασυρμό του πολιτικού κόσμου. Πρώτοι πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα, και να γίνουμε ταγοί στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών" και εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες, και να λάβει κάθε σχετικό στοιχείο, προκειμένου να διαπιστώσει ότι δεν τηρεί λογαριασμό σε Ελβετικές τράπεζες.
Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκαν οι δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή του Ελβετικού κοινοβουλίου κυρίου Ιωσήφ Ζησιάδη για Έλληνες πολιτικούς που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.