ΕΛΜΕ: Η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών πρώτη δύναμη στη Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Οι καθηγητές με την ψήφο τους εμπιστεύθηκαν τις αριστερές - προοδευτικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ και λοιπές αριστερές πολιτικές οργανώσεις και σχήματα) και παράλληλα έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, που διεξήχθη στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, έλαβαν μέρος 176 καθηγητές και βρέθηκαν 16 λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο.
Η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών έλαβε 57 ψήφους και 3 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΔΑΚΕ έλαβε 50 ψήφους και 2 έδρες, η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΜΕ) 32 και 1 και η ΠΑΣΚ Δ.Ε. 20 ψήφους και 1 έδρα.
Από τη Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών εκλέγονται οι Θεόδωρος Βίτσας με 36 ψήφους, Δημήτρης Πανόπουλος με 30 και Κιουρή Χαρά με 24, από τη ΔΑΚΕ ο Δημήτρης Στυλιανός με 45 ψήφους και η Μαρίκα Καραμπά με 28, από την Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών ο Γιώργος Μπαρδαμάσκος με 21 ψήφους και από την ΠΑΣΚΕ ο Γιάννης Σάκουλας με 13 ψήφους.
Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι, από τη ΔΑΚΕ ο Δημήτρης Πούλος και από την ΠΑΣΚ η Όλγα Γεωργακοπούλου.
Η αποχή κυμάνθηκε στο 30% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οφείλεται στην απογοήτευση και την οργή «πράσινων» και «γαλάζιων» καθηγητών από την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, αλλά και στην άρνηση συναδέλφων τους να καταβάλουν το χρηματικό τίμημα συμμετοχής στις εκλογές, γεγονός που, ιδίως για κάποιους επώνυμους, όπως ακούστηκε, γαλαζοπράσινους, με θέσεις και αξιώματα των ιδίων και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, σχολιάστηκε έντονα και καυστικά!
Α΄ ΕΛΜΕ Όσον αφορά στην Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν: η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ, η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών, η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (στηριζόμενη από το ΠΑΜΕ) και η Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.