Ο Σαμαράς φαίνεται πως επιλέγει Μεσσηνία

«Πλην βουλευτών κανείς δεν έχει το ΟΚ για υποψήφιος»
Ο πρόεδρος της Ν.Δ με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά
Άμεσα αρχίζουν – και - στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας οι διεργασίες για την κομματική προετοιμασία εν όψει των εθνικών εκλογών, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα, μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους όλων των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος στη χώρα. Κατά τη συνάντηση τέθηκε, όπως αναμενόταν, το μέγα θέμα συγκρότησης των ψηφοδελτίων σε κάθε νομό.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τους προέδρους ότι η Επιτροπή που έχει αναλάβει το χειρισμό του θέματος, υπό την προεδρία του γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζου, έχει συγκεντρώσει πολλά βιογραφικά, ενώ έχει αποδειχθεί ότι το ενδιαφέρον υποψηφίων είναι πολύ μεγάλο.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο, όπως φαίνεται, η μία περιφέρεια που θα επιλέξει να είναι υποψήφιος είναι τελικά η Μεσσηνία.
Εκλογές
Ερωτώμενος από το «Θ» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, για τη συνάντηση, σημείωσε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη συζήτηση και ο κ. Σαμαράς κάθισε μαζί τους για περισσότερες από τρεις ώρες.
Το πρώτο που τέθηκε είναι το ζήτημα των εκλογών, οι οποίες, όπως είπε ο κ. Μαντάς, έχουν οριοθετηθεί πλέον για τον Απρίλιο. Το μόνο που μένει είναι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Βέβαια, αίτημα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτές να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, αφού εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει, προκειμένου να εκφρασθεί ο κόσμος.
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλυσε ακόμη πώς έφτασε στο «ναι» του μνημονίου, ενώ μίλησε για τις διαγραφές βουλευτών, χωρίς ωστόσο να θεωρείται «κεραυνός εν αιθρία», αφού όλοι είχαν προειδοποιηθεί, σε περίπτωση που δεν ακολουθούσαν την κομματική γραμμή. Επίσης, έδωσε στους προέδρους των ΝΟΔΕ κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πρέπει να κινηθούν τα στελέχη προς τον κόσμο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, καθώς και περιφερειακές συνδιασκέψεις. Τέλος, επισήμανε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμο και άμεσα θα πραγματοποιηθεί γι’ αυτό συνδιάσκεψη του κόμματος.
Υποψήφιοι
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, σήμερα το βράδυ θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ώστε να γίνει ο πρώτος σχεδιασμός κινήσεων των τοπικών στελεχών. Ο κάθε σχεδιασμός ΝΟΔΕ θα τεθεί υπόψη του κ. Σαμαρά, ενώ θα αρχίσει και προγραμματισμός περιοδειών. Μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα θα προγραμματίσει και ο κ. Σαμαράς, αφού πρώτα, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ολοκληρώσει κύκλο επαφών και προγραμματισμένων συναντήσεων στο εξωτερικό.
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ότι στα χέρια του κ. Λυκουρέντζου υπάρχει πληθώρα βιογραφικών και θα επιλεγούν οι καλύτεροι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, πλην των βουλευτών, κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του υποψήφιο και σε κανέναν ο ίδιος δεν έχει δώσει τέτοια διαβεβαίωση.
Βάσει καταστατικού, σε κάθε νομό ποσοστό 10% των υποψηφίων μπορεί να επιλεγεί από τα μέλη του κόμματος, κι αυτό για τη Μεσσηνία σημαίνει ένας υποψήφιος. Επ’ αυτού, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί πώς θα γίνει και αν θα είναι με κάλπη ή άλλον τρόπο.

Της Βίκυς Βετουλάκη από το "ΘΑΡΡΟΣ"

2 σχόλια:

  1. Αυτόν τον Μαντά, τον οποίο δεν ξέρω σαν τι μας τον προβάλετε ρε παιδία? Σαν ένα νέο κολλημένο στα παλαιοκομματικά μονοπατια, γλυφτακο του Σαμαρά? Τι εκπροσωπεί? μια Ελλάδα χρεωκοπημένη, πουλημένη τελειωμένη? Απλά ρωτάω, αφού αυτοί και γενικά αυτη η νοοτροπία μας έφεραν εως εδώ με τα κομματόσκυλα, τους πρασινοφρουρούς και τα κάθε είδους κοννέ με την εκάστοτε εξουσία,. Τι πρέπει δηλαδή αν γίνει για να καταλάβετε οτι αυτή η εποχή μαζί με το χάλι της τελείωσε καθως και όλοι οι γελίοι μηχανισμοί. Σταματήστε λοιπόν και ξεκολλήστε, μην βάζετε προέδρους Οννεδ, Πασοκ κκε κτλ γιατί μας προσβάλετε σαν αναγνώστες, ααααντε ξεκολλάτε με τα κομματόσκυλα , η μήπως θα σώσει Ο Μαντάς την Ελλάδα , ένας που γαλουχίθηκε με αηδίες για αυτό και ειναι εκεί που είναι και δεν ντρέπεται να είναισε φωτό δίπλα στον αρχικολοτούμπα και το πιο δήλό αρχηγό της ιστορίας της Ελλαδος μαζι με τον παπανδρέου βεβαιως βεβαίως. ΕΛΕΟΣ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε αναγνώστη, αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε σχόλια θα θελαμε να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Όπως βλέπεις η παραπάνω δημοσίευση έχει συγκεκριμένη υπογραφή από συντάκτη του "ΘΑΡΡΟΥΣ". Εμείς απλά κάνουμε την αναδημοσίευσή της στο ιστολογιό μας. Το ότι αναφέρουμε το ποιός βρίσκεται στην φωτογραφία δεν νομίζω ότι είναι μεμπτό και κατακριτέο. Αναφέρουμε τον Π. Μαντά μόνο, καθώς θεωρούμε πως καλώς ή κακώς όλοι γνωρίζουν το όνομα του προέδρου της Ν.Δ. Αν επίσης θεωρείς ότι δεν πρέπει να προβάλουμε κομματικά πρόσωπα στο blog αυτό τότε μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πνεύμα των αναρτήσεών μας. Εμείς προβάλουμε τα πάντα χωρίς να υποδεικνύουμε στους αναγνώστες, τι να ψηφίσουν στις εκλογές. Κρίνουμε όλους και όλα, όσα χρήζουν κριτικής, χωρίς χρώματα και χωρίς ιδεοληψίες. Πολλές φορές περιγράφουμε και καυτηριάζουμε την τρέχουσα επικαιρότητα, είτε συμφωνούμε είτε όχι με αυτήν.
    Αν σε προσβάλουν τα πρόσωπα του (ομολογουμένως σαθρού) πολιτικού συστήματος μην τους ξαναψηφίσεις για να φύγουν από το προσκήνιο.
    Πάντως κάποιοι τους έστειλαν εκεί που είναι και μην αναζητάς σε εμάς τις ευθύνες καθώς ούτε σαν ιστότοπος υπήρχαμε όταν προέκυψαν αλλά πολύ περισσότερο, οι ψήφοι των διαχειριστών του Blog δεν αρκούν ώστε να εκλέξουν πολιτικό κόμμα στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.