Σαμαράς σε διαγραμμένους: ''Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς, ελάτε πίσω''

«Ψηφίστε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και γυρίστε πίσω στη Νέα Δημοκρατία». Αυτό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί στους 21 βουλευτές που διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας αμέσως μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα
ορισμένοι από τους βουλευτές οι οποίοι δεν είχαν πιστέψει ότι ο κ. Σαμαράς θα τους διέγραφε αναζητούν τον τρόπο επαναπροσέγγισης με το κόμμα και γιαυτό οι όποιες δηλώσεις έχουν γίνει έως και σήμερα είναι -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε χαμηλούς τόνους.
Από την άλλη πλευρά και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βλέποντας αφενός τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου και συνεκτιμώντας τα μηνύματα που λαμβάνει από την οργανωμένη βάση αντιλαμβάνεται ότι η έως τώρα στάση της δυσχεραίνει την προσπάθεια της για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερο εκλογικό ποσοστό, με ορίζοντα την αυτοδυναμία.
Ομως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί μεν σημαντική διαφορά, ελέω απουσίας δεύτερου, χάνει όμως σε εκλογικά ποσοστά και κατά συνέπεια και σε πιθανές έδρες στη νέα Βουλή.
Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση που και το κόμμα δεν θα τσαλακώνει και τους ίδιους τους βουλευτές δεν θα εξευτελίζει. Η λύση αυτή όμως μοιάζει να μην είναι -για τους περισσότερους- το αίτημα της ηγεσίας για ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι θα εμφανίζονταν ανακόλουθοι με τη βασική τους επιλογή να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σχετικά σύντομα τουλάχιστον για μια ομάδα από τους 21 αν μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μια μεγάλη ομάδα από αυτούς ενταχθεί στο νέο πολιτικό σχηματισμό που έχει προαναγγείλει ο Πάνος Καμένος και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.
Είναι προφανές ότι αυτοί κλείνουν αυτομάτως κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το κόμμα της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.