Για σχέδιο υπονόμευσης του Βενιζέλου από τον Παπουτσή μιλούν στο ΠΑΣΟΚ

Πού το πάει ο Χρήστος Παπουτσής; Γιατί πυκνώνει το τελευταίο διάστημα τις δημόσιες παρεμβάσεις του «στοχοποιώντας» σχεδόν αποκλειστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο;
Μεθοδεύει ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ του υπουργού οικονομικών, για να διαπραγματευτεί στο νέο κομματικό περιβάλλον,όπως υποψιάζονται οι πιο καχύποπτοι εσωκομματικοί του αντίπαλοι; Ή μήπως είναι γιατί φιλοδοξεί να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα προκειμένου να εκπροσωπήσει το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ;
Η αλήθεια είναι
ότι κανείς δεν έχει «αποκρυπτογραφήσει» με ακρίβεια τις προθέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Κάποιοι θεωρούν ότι ο ίδιος και η ομάδα στελεχών που τον ακολουθούν παραδοσιακά αποσταθεροποιεί σήμερα τον Βενιζέλο, ώστε αύριο και στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν κριθεί ικανοποιητικό, να τον αμφισβητήσουν, προκαλώντας εσωκομματικό πρόβλημα. Λένε δηλαδή, ότι η ομάδα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αξιοποιώντας το κενό ηγεσίας, ενθαρρύνει παρασκηνιακά τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εμπεδωθεί η αντίληψη στην κοινωνία ότι ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί, χάνοντας την κοινωνιστική του πτέρυγα.

Και άρα οδηγείται πολιτικά και ιδεολογικά «ακρωτηριασμένο» και μονοδιάστατα μνημονιακό στις εκλογές. 'Όταν μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, στην εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ακρωτηριασμένο ΠΑΣΟΚ, μετά τις διαγραφές των 22 βουλευτών που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο, ο Χρήστος Παπαπουτσής έσπευσε με δήλωση του να αποκηρύξει το ακρωτηριασμένο κόμμα ζητώντας και την επιστροφή των βουλευτών-ανταρτών.

Για να ενισχύσουν μάλιστα τα επιχειρήματα τους υποστηρίζουν ότι ενώ είναι προφανές ότι η εκκρεμότητα εκλογής νέου αρχηγού στο κόμμα το αποδυναμώνει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ουδέποτε συμμερίστηκε τα επιχειρήματα όλως εκείνων που ζητούσαν να επισπευσθεί η εκλογή νέου αρχηγού του κινήματος. Ακόμα χειρότερα, λένε οι αντίπαλοι του, ο Χρήστος Παπουτσής υιοθετούσε πλήρως τα καταστροφικά χρονοδιαγράμματα για την αλλαγή ηγεσίας που είχε επιβάλει ο Παπανδρέου.

Οι ίδιοι, καχύποπτοι επικριτές του επιμένουν μάλιστα ότι με την ομάδα των στελεχών του επηρεάζει, και ενθαρρύνει παρασκηνιακά την υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου και των επιλογών της. Του χρεώνουν μάλιστα μεταξύ άλλων και μια επεισοδιακή συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής στην Εύβοια, όπου η απεσταλμένη της Ιπποκράτους (που ανήκει στην ομάδα Καρχιμάκη-Παναγιωτακόπουλου), χαρακτήρισε προβοκάτορα και υπάλληλο των τραπεζών τον Παπαδήμο προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πήραν μέρος στην συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.