Την Πέμπτη ξεκινούν οι διαδικασίες για την διαδοχή Παπανδρεου

Με την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ξεκινούν στο ΠΑΣΟΚ οι διαδικασίες για την αλλαγη ηγεσίας.
Στο Eurogroup αναμένεται να αποφασιστεί όλο το χρονοδιάγραμμα για το PSI και την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης καθώς και οι ημερομηνίες για την εκταμίευση των χρημάτων προς την Ελλάδα. Ετσι από την επόμενη κιόλας ημέρα θα δρομολογηθούν οι εσωκομματικές εξελίξεις με ταχύτατους ρυθμούς. Ενδεχομένως την Πέμπτη να ζητηθεί η σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου κι αμέσως μετά θα οριστεί
συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες και να καθοριστούν ημερομηνίες για εκλογή από την βάση. Στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες-κάτι μάλλον απίθανο- τότε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα είναι το αργότερο η 18η Μαρτίου. Αν όμως υπάρξει μόνο η υποψηφιότητα Βενιζέλου, δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας, ακόμα και απόφαση εκλογής από ένα μικρότερο Σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.