Τα Φιλιατρά γιόρτασαν τον Αγιο Χαράλαμπο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρά τον βροχερό καιρό γιόρτασαν τα Φιλιατρά τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Χαράλαμπο με πιστούς να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας. Κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συνλειτουργούντων των μητροπολιτών Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων
του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην πλατεία εψάλει δέηση. Μια γιορτή στην οποία δεν υπήρχαν απρόοπτα αφού οι πολιτικοί προτίμησαν να μην παραστούν πέρα από τον βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη που λόγω προβλήματος στο πόδι δεν ακολούθησε την λιτανεία.

''EΛΕΥΘΕΡΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.