Ελπίδες για την Ολυμπία Οδό από τον Μαγκριώτη χθες

Ελπίδες για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού γέννησε χθες η απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Ι. Μαγκριώτη, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ι. Λαμπρόπουλου.
Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, το πρόβλημα εντοπίζεται στα κωλύματα που επικαλούνται οι ιδιωτικές τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούν το έργο. Ανέφερε ότι τους έχει γίνει πρόταση από το υπουργείο, αλλά ακόμη δεν έχουν δώσει απάντηση.
Ο υφυπουργός παρουσίασε και την εναλλακτική λύση που υπάρχει, λέγοντας πως από το καλοκαίρι κατατέθηκε πρόταση προς τον επικεφαλής της Task Force και τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που προωθήθηκε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
«Τα μηνύματα είναι θετικά. Πριν από δέκα ημέρες μάς ήρθε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την οποία μας ζητούν στοιχεία χρηματοοικονομικά για τα τέσσερα έργα παραχώρησης, πρωτίστως για την Ολύμπια Οδό, για να δουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσα από εγγύηση μέρους του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με πολύ χαμηλό και συμφέρον επιτόκιο», είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε το Μεσσήνιο βουλευτή: «Δεν αφήνουμε το χρόνο να δουλεύει υπέρ των τραπεζών».
Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο στη διέλευση από τον Καϊάφα, λέγοντας πως εξετάζεται η ανατολική χάραξη, που είναι κοστοβόρα.
Ο κ. Λαμπρόπουλος αντέτεινε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η «μηδενική λύση» και πρέπει οπωσδήποτε να κατασκευαστεί το τμήμα του δρόμου έως την Τσακώνα, που διέρχεται από τη Μεσσηνία. Κατέθεσε δε και τη βούληση των βουλευτών Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας για την ολοκλήρωσή του, ενώ ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς τις τράπεζες να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.
Υπογράμμισε δε, ότι «αν αυτό το έργο δεν γίνει τώρα, δε θα γίνει ποτέ. Η ευθύνη είναι τεράστια για όλους μας και, κυρίως, της σημερινής κυβέρνησης που διαχειρίζεται το θέμα τώρα». 

Από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.