Νέες ανατροπές στα εργασιακά – Πιέσεις για κατάργηση του δώρου

Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου βρίσκονται η επιβολή πλαφόν στην αποζημίωση που καταβάλλεται με την απόλυση και νέο μαχαίρι σε μισθούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενώ επανέρχονται οι πιέσεις για κατάργηση των δώρων σε 3.000.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την «Real news» η εντολή από ΔΝΤ και Κομισιόν για νέες ανατροπές στα εργασιακά αφορούν η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά και των συντάξεων ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» πριν καλά καλά εφαρμοστεί η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων , η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση παρακαταθήκη για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.