Σύσκεψη στο Διοικητήριο για έργα ασφαλειας και λειτουργικοτητας στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Εχθες,Παρασκευή 2-3-2012 στο Διοικητήριο και στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, του δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Παπαχρήστου, του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Βλάχου, του προέδρου των Αλιέων Κυπαρισσίας κ. Ροϊλού, του μηχανικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παπαηλιού, της μελετήτριας κ. Φράγκου, υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής:
Προκειμένου να εκτελεστούν επιπλέον έργα στο λιμένα Κυπαρισσίας, ώστε να γίνει πιο ασφαλής και προπάντων πιο λειτουργικός, κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να συνταχθεί το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης του λιμένος Κυπαρισσίας (master plan) και με αυτό ως οδηγό, θα μελετηθούν και θα προγραμματιστούν τα αναγκαία έργα. Προς τούτο, με προγραμματική σύμβαση που θα συνταχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας, θα προκηρυχθεί, με επιβλέπουσα υπηρεσία τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μεσσηνίας, η μελέτη του master plan. Ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας δεσμεύθηκαν ότι στα τεχνικά προγράμματα του 2012 θα προβλέψουν πίστωση 50.000,00 € έκαστος.
Σχετικά με τη χωροθέτηση του υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, συμφωνήθηκε να γίνει έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Τριφυλίας προς τον μελετητή κ. Καλιανιώτη, προκειμένου να αρθεί η ασυμφωνία της περιγραφόμενης θέσης στην τεχνική έκθεση της μελέτης και των γεωγραφικών συντεταγμένων.
Οσον αφορά την τοπική βλάβη που έχει εμφανιστεί στον προσήνεμο μόλο του λιμένος Κυπαρισσίας, συμφωνήθηκε, το ταχύτερο και με πρωτοβουλία της Δ/σνης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, να κληθεί ο μελετητής του έργου, προκειμένου, αφού λάβει υπόψη τις συνθήκες της βλάβης, να προτείνει τεχνικό τρόπο για την τοπική αποκατάστασή τους. Με βάση αυτή τη μελέτη θα είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί και να συσταθεί εργολαβία αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.