Ερωτήματα και ερωτηματικά...Για το απανθρακωμένο πτώμα στη Βλασάδα

Μυστηριώδης είναι η υπόθεση με το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην παραλία της Βλασάδας Τριφυλίας. Η μυστικότητα των ερευνών και η ενδελεχής εξέταση των ευρημάτων φτάνουν σε τέτοιο βαθμό ασφαλείας που εννέα ολόκληρες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ούτε και χθες, μέχρι το μεσημέρι, η Αστυνομία προέβη σε επίσημη ανακοίνωση – ενημέρωση.
Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως, μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα του DNA, οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του απανθρακωμένου ανθρώπου, αλλά ερευνούν περαιτέρω, για να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα φωτίσουν πληρέστερα το μυστήριο και θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Όπως έχουμε γράψει, όλες οι ενδείξεις αλλά και πρώτα στοιχεία, που κατάφερε από ασφαλείς πληροφορίες να συλλέξει το «Θ», συγκλίνουν πως πρόκειται για πτώμα ανδρός, 62χρονου κατοίκου, εν ζωή, της περιοχής ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον οποίο από το πρωί της Κυριακής αναζητούν συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία και διέμενε.
Όπως έχουμε τονίσει, τα ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων ερευνά η Αστυνομία, με τον εργαστηριακό έλεγχο, την ιατροδικαστική έκθεση και την προανάκριση που διεξάγει είναι, μεταξύ άλλων, ποιος, πότε, πώς και γιατί έβαλε τη φωτιά, πώς και γιατί βρέθηκε στο χώρο ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα; Αφού, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τζιόλα, ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός,
πώς και γιατί απανθρακώθηκε;
Ήταν μόνος στο χώρο;
 Ποιες είναι οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος;
Με τις απαντήσεις των ερωτημάτων αυτών, εκτιμάται, πως η Αστυνομία θα «δέσει» την υπόθεση με τα στοιχεία που ήδη διαθέτει και θα λύσει το μυστήριο. Πάντως, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο ίδιος (ο 62χρονος) δε θα προέβαινε σε απονενοημένο διάβημα, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να απομακρύνεται, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, αφού από τη νεκροψία – νεκροτομή δε βρέθηκαν κακώσεις, πέραν όσων δικαιολογούνται από τη φωτιά, ενώ ανοιχτό και υπό περαιτέρω διερεύνηση είναι το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η.Γ. από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.