Καλαμάτα: Καλά ο αστυνομικός, βαριές οι κατηγορίες

Αύριο θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο από τους τρεις δράστες που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, αφού ο τρίτος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
Αργά το βράδυ της Τρίτης οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες, ενώ άσκησε ποινική δίωξη με τις ίδιες κατηγορίες και για τους τρεις που διαφεύγουν της σύλληψης, αντιμετωπίζοντάς τους όλους ως εγκληματική οργάνωση με δομή και επιδίωξη τη διάπραξη ανθρωποκτονιών, ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.
Το παρελθόν των δραστών αποδεικνύεται πλούσιο σε κακουργηματικές πράξεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η Αστυνομία ερευνά πλέον τη συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις.
Ακόμα και τώρα δε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ψύχραιμοι και αδίστακτοι.
Στο μεταξύ, ένα από τα λάθη για τα οποία συζητούν έντονα έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, όπως παρουσιάσθηκαν στο χθεσινό ρεπορτάζ του «Θ», είναι ότι δεν εκτιμήθηκε όπως έπρεπε η σοβαρότητα της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι από το πρώτο άτομο που συνελήφθη και οδήγησε στην πολυκατοικία δόθηκαν στους αστυνομικούς παραπλανητικές πληροφορίες.
Κατηγορίες
Ο εισαγγελέας άσκησε στους δύο δράστες συνολικά 13 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες οι εξής: -Απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
-Εγκληματική οργάνωση, ήτοι συγκρότηση και ένταξη μελών σε δομημένη και με διαρκή ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία πρόσωπα, που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων και συγκεκριμένα ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες και μη ληστείες και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών.
-Διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
-Άμεση συνέργεια κατά συναυτουργία, αλλά και απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. 
-Ληστεία τελεσθείσα και κατά την επιβαρυντική περίσταση ότι οι υπαίτιοι ενέργησαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.
-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τελεσθείσα από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά εξακολούθηση.
-Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.
-Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσα κατά συναυτουργία με φωτιά.
-Παράνομη κατοχή πυρομαχικών.
Παράλληλα, σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών που διέφυγαν.
Οι τραυματίες αστυνομικοί
Εν τω μεταξύ, ο σοβαρότερα τραυματισμένος από τους τρεις αστυνομικούς υπεβλήθη χθες σε σοβαρό χειρουργείο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε το απόγευμα, όλα πήγαν καλά για τον τραυματισθέντα στο χέρι και την κάτω γνάθο. Στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.