Τριφυλία: Ο καλός καιρός βοηθάει την τιμή του καρπουζιού

Σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών με σύμμαχο τον καιρό, επιδίδονται οι παραγωγοί καρπουζιών στην Τριφυλία. Με την ποικιλία Crimson, που έχει σχεδόν «ξεβγεί» καθώς είναι η πιο πρώιμη από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή μας και να μην «κρατάει» υψηλή τιμή και με σύμμαχο τον καιρό, οι παραγωγοί της Τριφυλίας προσπαθούν να μην ξεπουλήσουν όσο-όσο την νέα παραγωγή της ποικιλίας Galaxy που παράγεται αυτό τον καιρό. 
Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Κώστα Μπούρα για την «Ελευθερία», η παραγωγή αυτή την στιγμή έχει φτάσει στο 30% και αυξάνεται με εντατικούς ρυθμούς, κάτι που μόνο καλό δεν κάνει για την διατήρηση της τιμής, η οποία κυμαίνεται από 27 έως 30 λεπτά το κιλό. Μόνος σύμμαχος όπως προαναφέραμε είναι ο καλός καιρός στην χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, που κυρίως, κατευθύνονται «τα πρώτα χέρια» που παράγονται όπως, εύστοχα παρατηρεί και ο φίλος Κώστας στο άρθρο του, κάτι που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στους παραγωγούς.
Επίσης, και πάλι σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι θετικό ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής γίνεται και ποιοτικός έλεγχος.
Συγκεκριμένα το άρθρο του Κ. Μπούρα αναφέρει:
Θετικό, όπως μας είπαν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, είναι το ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι αναγγελίες και έτσι γίνεται ποιοτικός έλεγχος στο μεγαλύτερο ποσοστό των συγκομισμένων ποσοτήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης, έχουν μαζευτεί και καταγραφεί μέχρι τώρα 3.000 τόνοι καρπούζι. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι ποσότητες που έχουν πάει στην εγχώρια αγορά αλλά και κάποιες ποσότητες που έχουν κατευθυνθεί σε συσκευαστήρια του όμορου Νομού Ηλείας - για τις οποίες δεν υπάρχουν ακόμη συγκεντρωτικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.