Συνεληφθησαν οι ληστες της Εθνικης Τραπεζας Κυπαρισσιας.Πανω απο 700.000 ευρω συνολικα η λεια τους.

Συνεληφθησαν, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών,οι ληστες, που είχαν διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, σε διάφορες περιοχές της χώρας ενω στη Μεσσηνια ειχαν δρασει στη Κυπαρισσια,οπου ειχαν ''χτυπησει'' στην Εθνικη Τραπεζα της πολης σπαζοντας με βαρια την γυαλινη πορτα και απειλωντας με Kalashnikov,το μεσημέρι της 04/04/2011 αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.185 ευρώ.
Στο πλαίσιο της επιχειρησης συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 25 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη
ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-11-2012) το πρωί σε Βοιωτία και Αττική, μετά από εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή Θηβών και είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, ενέχονται σε (8) ένοπλες ληστείες και (2) απόπειρες ληστειών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.
Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα οι τέσσερις προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2010, εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών. Η εγκληματική ομάδα, της οποίας ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας αποτελούσε «αρχηγικό» μέλος, είχε συγκροτηθεί με ιεραρχική δομή, με σαφείς και διακριτούς ρόλους και δρούσε με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση .
Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» περιοχές της Βοιωτίας και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.
Για να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους, αφαιρούσαν Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως οχήματα μετάβασης και διαφυγής, ενώ στη συνέχεια μετά τη διάπραξη των ληστειών τα εγκατέλειπαν. Επίσης φρόντιζαν να διαθέτουν βαρύ οπλισμό με σημαντική ισχύ πυρός (πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα και πιστόλια).
Πιο συγκεκριμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 36χρονου ημεδαπού στο Μελισσοχώρι Θηβών:

Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με 3 γεμιστήρες και 46 φυσίγγια.

Δύο (2) πιστόλια με τις γεμιστήρες τους

Εκρηκτική ύλη TNT συνολικού βάρους (816) γραμμαρίων και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους (140) εκατοστών.

Ένα (1) ζεύγος χειροπέδες και ένα (1) ζεύγος μαύρων μάλλινων γαντιών.

Πλήθος κινητών τηλεφώνων και διάφορες προσωπικές σημειώσεις του δράστη.

Επιπλέον, σε δύο οικίες του 25χρονου ημεδαπού στα Βάγια Βοιωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) πιστόλια με γεμιστήρες εκ των οποίων το ένα REPLICA .

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους (5,8) γραμμαρίων.

Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους οι δύο υπήκοοι Αλβανίας - μέλη της σπείρας, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό (πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, πιστόλια και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων) από την Αλβανία στο εσωτερικό της χώρας μας και ο 28χρονος προφυλακίσθηκε.
Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπών τροχοφόρων, απρόκλητης σωματικής βλάβης, και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις.


1 σχόλιο:

  1. Αγγελούδια τα κακομοίρα.Πεινουσαν τα καμένα,δεν τα κάνανε απο κακή καρδιά...Αλέξη βοηθά τα παιδιά,ειδικά τους αναξιοπαθούντες οικονομικούς μετανάστες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.