«Η περίοδος χάριτος και ανοχής τελείωσε», λένε στελέχη του συνδυασμού Κόλλια

"Σχεδόν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν πήγαν στο προσυμβούλιο!"
Σχεδόν οι μισοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια δε συμμετείχαν στη σύσκεψη – προσυμβούλιο που συγκλήθηκε και διεξήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», σε υψηλούς τόνους, από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου, στα Φιλιατρά, εν όψει
της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ηχηρή και μαζική απουσία δημοτικών συμβούλων, από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, βεβαίως δεν ξάφνιασε κανέναν, από όσους γνωρίζουν έστω και λίγα για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης και το συνδυασμό του κ. Κόλλια! Αν, ωστόσο, ξάφνιασε κάποιον, ως ένα βαθμό έστω, όπως λένε στελέχη του συνδυασμού του, αυτός ίσως να ήταν μόνον ο ίδιος ο δήμαρχος, κι αυτό σε περίπτωση που ακόμα δεν έχει αντιληφθεί - ή οι αυλοκόλακες του ιδίου δεν τον “αφήνουν” να αντιληφθεί - το τεράστιο ρήγμα το οποίο οι επιλογές και αποφάσεις του έχουν προκαλέσει στην ενότητα και συνοχή της δημοτικής του παράταξης! Ρήγμα το οποίο και έχει προκαλέσει ο ίδιος, χωρίς να αφήνει περιθώρια διαφορετικής επιλογής πολιτικής κατεύθυνσης στους δημοτικούς του συμβούλους από το μονόδρομο της ρήξης και της σύγκρουσης που, όπως λένε, τους έχει οδηγήσει!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», από τα 20 μέλη της δημοτικής παράταξης του κ. Κόλλια, στην προχθεσινή σύσκεψη – προσυμβούλιο παρόντα ήταν μόνο 12, εκ των οποίων, τουλάχιστον 3 – 5 εξέφρασαν ευθέως τη διαφωνία τους με τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου. Επίσης, κατέκριναν έντονα τις επιλογές και αποφάσεις του δημάρχου σχετικά με τον ορισμό στα αξιώματα των αντιδημάρχων των ίδιων προσώπων (με ελάχιστες διαφοροποιήσεις) που είχαν θέσεις ευθύνης τα δύο προηγούμενα χρόνια και φέρουν ευθύνες, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος, για τη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο Δήμος, χωρίς να παράγει έργο και δίχως να είναι κοντά στους πολίτες και τα καθημερινά προβλήματα που τους ταλανίζουν.
«Εκλιπαρούσε και εκλιπαρεί ο δήμαρχος για ενότητα. Ενότητα στη δημοτική παράταξη και το συνδυασμό που ο ίδιος με τις πρακτικές, επιλογές και αποφάσεις του έχει κάνει κομμάτια και θρύψαλα. Η εμμονή του να μην κάνει αλλαγές και να μην ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση της πλειοψηφίας των εκλεγμένων με το συνδυασμό του δημοτικών συμβούλων για αλλαγές, αλλά να διατηρήσει και ανακυκλώσει τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης – θέσεις “κλειδιά” του Δήμου, αποκλείοντας καθαρούς, άξιους και ικανούς δημοτικούς συμβούλους που διαθέτουν και γνώσεις και αυτοδιοικητική εμπειρία και χαίρουν εκτίμησης και εμπιστοσύνης από τους πολίτες που τους εκλέγουν στις πρώτες θέσεις, υποδηλώνει και καταδεικνύει δόλο και σκοπιμότητα. Αυτές οι επιλογές, πρακτικές και αποφάσεις του κ. Κόλλια, από μόνες τους, διαιρούν και διχάζουν και έχουν αποτέλεσμα τις διαφωνίες και αντιδράσεις, όχι μόνο των εκλεγμένων, αλλά και του συνόλου σχεδόν του στελεχιακού δυναμικού του συνδυασμού, όπως και της βάσης της παράταξης και της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά στο «Θ» στέλεχος του συνδυασμού του κ. Κόλλια.
«Στις παραινέσεις, παροτρύνσεις και προσκλήσεις των δημοτικών συμβούλων, να αφουγκραστεί επιτέλους ο δήμαρχος την κοινωνία, την εκλογική και πολιτική του βάση και τα στελέχη του και να κάνει έστω, αφού είναι τόσο δεμένος και αγκιστρωμένος με την κλειστή ομάδα διοίκησης 3 – 4 αντιδημάρχων, κάποιες απαραίτητες αλλαγές σε πρόσωπα, δομές, λειτουργία και πολιτική παραγωγής έργου του Δήμου, ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα, ούτε στο ελάχιστο, για ποια ενότητα μιλάει και ποια ενότητα επικαλείται και επιζητά; Λέει, δηλαδή, στους εκλεγμένους συμβούλους “Αφήστε εσείς να ασκούμε εμείς, οι λίγοι, μεταξύ μας, διοίκηση, να κάνουμε το κουμάντο και να παίζουμε τα παιχνίδια μας, καθαρά ή βρώμικα, κι εσείς σιωπάτε, μη μιλάτε, ψηφίστε και ακολουθείστε μας”. Δεν υπάρχουν σήμερα πρόθυμοι υποτακτικοί και κλακαδόροι, της σιωπής και της ανοχής», τόνισε.
Μιλώντας χθες με δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και ανθρώπους που στήριξαν στις εκλογές το συνδυασμό του δημάρχου Τριφυλίας, μας έλεγαν γεμάτοι απορία: «Το πήρε ο δήμαρχος το μήνυμα στην κρίσιμη σύσκεψη των Φιλιατρών από τις απουσίες; Οι μισοί σχεδόν, απείχαν, αλλά και από αυτούς που ήταν παρόντες, άκουσε τις καθαρές φωνές τους για αλλαγές άμεσα, εξυγίανση και διαφάνεια; Καλή η επίκληση της ενότητας, αλλά όταν υπηρετείται με πράξεις, επιλογές και αποφάσεις που τη σφυρηλατούν και δεν την κάνουν κομμάτια και θρύψαλα. Ενότητα με δικαιοσύνη, ισοτιμία, ίσες ευκαιρίες, αξιοκρατία, διαφάνεια και όχι με παρασκήνια και πάσης φύσεως διαπλοκές!».
Στελέχη του συνδυασμού του κ. Κόλλια τόνιζαν ότι «η περίοδος χάριτος και ανοχής για το δήμαρχο και την κλειστή του ομάδα διοίκησης με 3 – 4 αντιδημάρχους, τελείωσε! Ο δήμαρχος επέλεξε και πάλι τα ίδια πρόσωπα, τους πρίγκιπες και τους βαρόνους στη διοίκηση του Δήμου, αλλά έχασε τον κόσμο και τα στελέχη του!»…

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.