Σπειρες ναρκωτικων σε Πυλία και Τριφυλία.Κοινο μελος με φακελο στη Διωξη Ναρκωτικων.

Φακελο ηδη στη Δίωξη Ναρκωτικών εχει ενας απο τους συλληφθεντες στις συμμοριες σε Πυλια και Τριφυλια,που άφησε εποχή όταν το 2006 συνελήφθη να έχει μετατρέψει το ταβάνι σε εξωκλήσι στη Βάλτα Γαργαλιάνων σε αποξηραντήριο για 46 κιλά χασίς,
Η δε Αστυνομία επίσημα αποδίδει σε
αυτόν και σε συγκατηγορούμενό του την «ορφανή» χασισοφυτεία με τα 992 δέντρα στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» στην Τριφυλία, που είχε εντοπισθεί το Σεπτέμβριο του 2012.
Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Τέσσερα άτομα από την Πυλία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ τα υπόλοιπα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι αγορά, κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις περί ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φαίνεται πως είχαν αναπτύξει δίκτυο διανομής στη Μεσσηνία, ενώ υπάρχουν προεκτάσεις και στην Ηλεία.Στην κατοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από την Πυλία βρέθηκε και κατασχέθηκε 1,5 κιλό χασίς, ενώ εκριζώθηκαν 91 δενδρύλλια που καλλιεργούσαν σε σπίτι στην Κορώνη, με τη χρήση τεχνητού φωτός (λάμπες).
Στην εξάρθρωση της οργάνωσης της Πυλίας οδήγησαν οι συνομιλίες μελών της οργάνωσης στην Τριφυλία, την οποία η Αστυνομία παρακολουθούσε και κατέγραφε μήνες τώρα. Όι οργανώσεις δρούσαν ανεξάρτητα, αν και ένα μέλος τους είναι κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.