Ιδρυονται φυλακες στη Μεσσηνια;

Στο προσκήνιο βρίσκονται εκ νέου οι φυλακές. Το θέμα έχει ανακινηθεί τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία, που δείχνει να θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την κατασκευή υψίστης ασφαλείας φυλακών. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως για παράδειγμα ο Δικηγορικός
Σύλλογος, θεωρούν ότι η Μεσσηνία έχει προβάδισμα έναντι της Αρκαδίας και οι θέσεις που έχουν προταθεί πληρούν τις αντικειμενικές συνθήκες και είναι καλύτερες για την ίδρυση φυλακών.
Ας μην ξεχνάμε μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες υπήρξε συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη ενώ η κινητικότητα των Μεσσήνιων θα συνεχιστεί και θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Βενιζέλο.
Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι υπάρχουν 4 Εφετεία στην Ελλάδα που δεν εξυπηρετούνται από σωφρονιστικό κατάστημα εντός των ορίων τους και ένα από αυτά είναι και της Καλαμάτας.
Ένα βασικό πλεονέκτημά της Μεσσηνίας είναι η ύπαρξη Εφετείου στην Καλαμάτα, και αυτό γιατί όπως λένε το ένα συμπληρώνει το άλλο και όπου υπάρχει Εφετείο υπάρχει και φυλακή, ενώ η Αρκαδία υπάγεται στο Εφετείο Ναυπλίου όπου υπάρχουν φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.