Άϊ Γιαννάκης: Αντίδραση του Δήμου μετά τις προφορικές καταγγελίες των κατοίκων

Ο Δήμος Τριφυλίας,μετά τις προφορικές καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής Αϊ Γιαννάκη- Ελαίας σχετικά με τις εργασίες άρωσης στην περιοχή που βρίσκεται η ιδιοκτησία της Α.Ε. ΚΟΤΙΝΟΣ, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:
"Ύστερα από προφορικές καταγγελίες από κατοίκους σχετικά με τις εργασίες άρωσης
στην περιοχή Ελαίας – Άη Γιαννάκη που βρίσκεται η ιδιοκτησία της Α.Ε. ΚΟΤΙΝΟΣ, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας με έγγραφό της ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου να διενεργήσει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εν λόγω εργασίες υπερέβησαν τα όρια της ανωτέρω ιδιοκτησίας. Με την ευκαιρία αυτή η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει αυτό που έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ότι η ανάπτυξη της περιοχής που περνάει και μέσα από ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, όπως αυτές της «ΚΟΤΙΝΟΣ Α.Ε.» έχει την υποστήριξη του Δήμου στα πλαίσια βέβαια της νομιμότητας και της μη προσβολής των βασικών στοιχείων του περιβάλλοντος, η προστασία των οποίων ανήκει επίσης στην φροντίδα του Δήμου."
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

6 σχόλια:

  1. με τις πλάτες του δήμου επιχειρείτε η καταπάτηση κάθε κανόνα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς όρους από την εν λόγω εταιρεία , έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα !!!!
    γιατί δεν ρωτάει απευθείας τον δημοτικό σύμβουλο που ήταν εκεί και έχει πάρει στις πλάτες του τα συμφέροντα της εταιρείας και ξέρει και από natura ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΕ κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας.
    Εννοείται!!! Αρκεί το ποσό να έχει πολλά μηδενικά και όλες οι πόρτες ανοίγουν , σε Δασαρχεία , Δήμους , Τοπικές Κοινότητες μέχρι και ο βασιλίας μπορεί να έρθει να καταθέσει υπέρ τους σαν πρώην ιδιοκτήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εταιρεία Νέος Κότινος Ακίνητα Α.Ε. στο παρελθόν ισχυρίστηκε ότι για όλα αυτά που κατηγορούνται έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι, σε πλήρη αρμονία με τη νομοθεσία κ.λ.π. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην καταγραφή και κατεδάφιση των αυθαιρέτων στις παραλίες και ειδικά σε περιοχές Natura. Σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει ένα έργο αναπτυξιακό όπως αυτό.Υπάρχουν αρμόδια όργανα ώστε να κάνουν αυτοψία στην περιοχή και θα πρέπει φυσικά να ληφθούν υπόψη και οι εισηγήσεις των παραγόντων των τοπικών κοινωνιών και όχι να σταματούν τέτοια έργα από ενστάσεις διαφόρων συλλόγων σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξυπνήστε η ΚΟΤΙΝΟΣ δεν θα δώσει φράγκο στην περιοχή!!!Οι μόνοι που θα τα τσεπώσουν είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες για να κάνουν τα στραβά μάτια.Ο χρηματισμός τους έχει είδη ξεκινήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εργασίες άρωσης στη περιοχή δεν έγιναν σε καμία περίπτωση για να καλλιεργηθεί η περιοχή αφού χρονικά έχει περάσει η περίοδος σποράς αλλά για να κάνει αισθητή τη παρουσία της η ΚΟΤΙΝΟΣ και να κατοχυρώσει τη περιοχή της.Η ζημία που έκαναν στο οικοσύστημα είναι ορατές αφού κατέστρεψε όλες τις αμμοθίνες προσπαθούν να καταστρέψουν και τα πεύκα οργώνοντας περιμετρικά τους και καταστρέφοντας μέρος από τις ρίζες του που ήταν επιφανειακές.Σιγά σιγά και με πονηρό τρόπο η ΚΟΤΙΝΟΣ έχει αρχίσει τη καταστρόφη της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόλλια θα μείνεις στην Ιστορία σαν τον χειρότερο και πιο ανεπαρκή Δήμαρχο όλων των εποχών, ότι αγγίζεις γίνετε κάρβουνο. Δράσε επιτέλους προστετεσε την περιοχή μας σε όλα τα επίπεδα-Λιμάνι-Ελαία κτλ. ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.