Ξεκιναει ''εμφυλιος'' στη Τριφυλια; Aς προσεχαν οσοι ανοιξαν ''τους ασκους του Αιολου΄΄ - Πρωτη κοντρα Καλονεριτων με Αρχελων!

«Όχι στον εξοβελισμό του ανθρώπου από τον τόπο του, ναι στην αρμονική συνύπαρξη με τη χελώνα»

«Όχι στον εξοβελισμό του ανθρώπου από τον τόπο του, ναι στην αρμονική συνύπαρξη με τη θαλάσσια χελώνα», είπαν το απόγευμα της Κυριακής, σε συγκέντρωση – συζήτηση που πραγματοποίησαν, κάτοικοι και επαγγελματίες του Καλού Νερού στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Οικολογικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών και κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο δράσης και αντίδρασης απέναντι στα μέτρα που έχουν ληφθεί και προωθούνται για την περιοχή από Κυπαρισσία μέχρι τη Νέδα, τα οποία θεωρούν ότι είναι καταστροφικά για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, καθώς και για την ανάπτυξη της περιοχής.
Μάλιστα, όπως έλεγαν, τα μέτρα, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δεν προστατεύουν το οικοσύστημα και τη θαλάσσια χελώνα. Αντίθετα, εξοβελίζουν τον άνθρωπο και καταστρέφουν την περιοχή, οδηγώντας την σε ερημοποίηση, με μεθοδευμένες καταγγελίες και σκοπιμότητες. Τα πυρά τους στράφηκαν κατά του «ΑΡΧΕΛΩΝ», αλλά και κατά όσων, είτε από άγνοια είτε από πρόθεση, με αποφάσεις ή παραλείψεις τους βάζουν ταφόπλακα στην περιοχή και δη την τουριστική της ανάπτυξη.
Αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα διαχειριστικά μέτρα που πρότεινε ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την περιοχή του Καλού Νερού και τα οποία προωθούσε στο ΥΠΕΚΑ η γενική γραμματέας, Μάρω Ευαγγελίδου, σύμφωνα με τα οποία τα κιόσκια στην παραλιακή ζώνη θα ξηλώνονταν, η κίνηση των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο θα απαγορευόταν, ενώ θα έμπαιναν περιορισμοί για τις ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αναφορά, επίσης, έγινε και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα το ΥΠΕΚΑ δεν έχει δώσει έγκριση για καντίνες στην Ελαία, τον Αγιαννάκη και το Βουνάκι της Δ.Ε. Αυλώνος, καθώς και το Σεργιάνι και τον Καρτελά της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, που βρίσκονται εντός των ορίων της Natura 2000.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οικολογικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καλονεριτών, Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, σημείωσε: «Αυτό που γίνεται δεν είναι εναντίον του οικοσυστήματος, αντιθέτως είναι κάτι που πραγματικά εκφράζει τη γνήσια οικολογία! Η γνήσια οικολογία είναι η συνύπαρξη, η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με όλα τα είδη οικοσυστήματος. Αντιθέτως, η μονομερής προσπάθεια διατάραξης αυτής της ισορροπίας επιφέρει πάντοτε δεινά και για τους ανθρώπους, κυρίως, αλλά ενδεχομένως και για τα ίδια τα ζώα, δεδομένου ότι χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει οικολογία. Ο άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος δημιουργεί την οικολογία, είναι αυτός που προστατεύει βεβαίως τη φύση, το περιβάλλον, τα είδη του οικοσυστήματος αλλά και τον εαυτό του, γιατί χωρίς τον άνθρωπο – είπαμε – δεν υπάρχει οικοσύστημα.
Στην προκείμενη περίπτωση επιχειρείται διατάραξη της συνύπαρξης των ειδών στην περιοχή από Κυπαρισσία έως και Νέδα. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι επί σειρά ετών, πριν οι όψιμοι προστάτες τους το ανακαλύψουν, υπήρχε αρμονική συνύπαρξη όλων των ειδών του οικοσυστήματος και κυρίως της θαλάσσιας χελώνας με τους ανθρώπους της περιοχής! Αυτοί τη σεβάστηκαν, αυτοί επέτρεψαν και ουσιαστικά βοήθησαν να υπάρξει η ανάπτυξή της! Οι ίδιοι οι άνθρωποι οι οποίοι εμφανίζονται ως προστάτες της θαλάσσιας χελώνας, δηλαδή ο “ΑΡΧΕΛΩΝ”, παραδέχονται ότι υπάρχει ανάπτυξη της θαλάσσιας χελώνας, υπερδιπλασιασμός της, ισχυρίζονται ότι είναι εκατοντάδες οι φωλιές. Επομένως, εάν πραγματικά όλοι εμείς που γεννηθήκαμε σ’ αυτό τον τόπο είμαστε εναντίον της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, δε θα αυξανόταν με τους ρυθμούς που ο ίδιος ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” παραδέχεται ότι αυξάνεται και, κατ’ επέκταση, είναι δεδομένο ότι όλοι μας, όχι απλώς σεβόμαστε, αλλά θεωρούμε κατάκτηση για το φυσικό περιβάλλον και τα είδη του οικοσυστήματος, που τα θεωρούμε πλούτο, τη χελώνα, γι’ αυτό και θέλουμε να υπάρχουν και να συνυπάρχουμε στον τόπο μας».
Ο κ. Παπακωνσταντόπουλος έστρεψε τα πυρά του στον «ΑΡΧΕΛΩΝ», λέγοντας: «Δε μπορούμε να δεχθούμε τις μεθοδευμένες καταγγελίες σε βάρος της περιοχής μας, που μεμονωμένα ενδεχομένως περιστατικά προσπαθούν να γενικευτούν, ούτως ώστε να εξοβελίσουν τον άνθρωπο από τον τόπο του και να υπάρξουν μόνον διάφορα είδη και εν προκειμένω η θαλάσσια χελώνα! Καταγγέλλουμε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο του ΑΡΧΕΛΩΝ στην περιοχή. Ενώ εμφανιζόταν, τόσα χρόνια που υπάρχει στην περιοχή, με διακηρύξεις στην τοπική κοινωνία ότι θέλει τη συνύπαρξη των ειδών, την πρόοδο του ανθρώπου και την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης από τους ανθρώπους  - και θέλω να τονίσω ότι οι πρώτοι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν άνθρωποι της περιοχής–, ξαφνικά βλέπουμε να υπάρχουν μεθοδευμένες καταγγελίες σε βάρος της περιοχής μας, να εκδίδεται Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. σε βάρος της περιοχής και της Ελλάδας και να ξεκινούν από εκεί πιέσεις και καταστάσεις που έχουν οδηγήσει στην έκδοση μιας υπουργικής απόφασης με την οποία αναστέλλεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα από το Μπραζέρι έως τη Νέδα, μια περιοχή εννιάμισι χιλιομέτρων… Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι της περιοχής δε θα δεχτούν ποτέ κόκκινες ζώνες, απαγορεύσεις και εξοβελισμό της δραστηριότητάς τους εις βάρος της ποιότητας της ζωής τους και της ανάπτυξης του τόπου!».
Στη συγκέντρωση και συζήτηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Φιλντίσης και Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καλού Νερού, Σπύρος Παπαηλιού και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος.


''ΘΑΡΡΟΣ''
Η.Γιαννοπουλος

6 σχόλια:

 1. ΚΑΠΙΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΣΟΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΓΑΛΑΝΗΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΤΡΙΦΥΛΟΣΙΡΙΖΕΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ??ΤΙ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ??ΟΣΟ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. όποιος έχει πρόβλημα με τον Μητσογαλάνη ξέρει που θα με βρει...εάν έρθει να με βρει θα του εξηγήσω ποιοι με έβαλαν και πόσο χαζός είμαι που το κάνω αμισθί σε αντίθεση με τους μισθοφόρους του "επενδυτή" που αγαπάνε τον τόπο τους και πληρώνονται γι αυτή τους την αγάπη...παρακαλώ όσους αναρτήσουν σχόλια να προσέξουν λίγο την ορθογραφία...

  Δημήτρης Γαλάνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ Κ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΟΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΙ Κ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΓΙΑ ΧΑΗΛΙΚΙ ΣΤΑΡΗΛΙΚΙ Κ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΜΟΥΡΗ Κ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Κ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΣΑΪ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ Κ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ....ΜΕΘΑΙΤΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ...Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΕΙ...ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ 6 ΚΑΙ 7 ΕΥΡΩ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ 4 ΕΥΡΩ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ..ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΡΟΚΑΤ 20 ΕΥΡΩ..ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ 80-120 ΕΥΡΩ... ΟΤΑΝ ΛΥΘΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ...Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ 25 ΗΜΕΡΕΣ,ΟΤΑΝ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΕΖΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ Η ΒΛΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΝΩΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ..ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΑΒΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ,ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ...ΑΣ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΡΙΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΡΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΒΛΑΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ...ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΟΤΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τσιγγανος Φιλντισης κ.λ.π ολοι Παππάκια Χαχαχαχαχαχα. Το κιοσκι του Αρχελων το φαγανε . Και μετα θέλουν να μεινουν τα παρανομα κιοσκια της παραλιας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.