Εκλογικό συνδυασμό για το Δήμο Τριφυλίας, συγκροτούν άνθρωποι της αγοράς

Δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, αποκόμματα, κινήσεις στην Τριφυλία μπορεί να ψάχνουν και να ψάχνονται - γενικώς – εν όψει των δημοτικών εκλογών, ωστόσο οι άνθρωποι της αγοράς, ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας, είναι αποφασισμένος να πάρει στα χέρια του τις
τύχες του Δήμου Τριφυλίας!
Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στην περιοχή δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη η πρόταση - «βόμβα» που κατέθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Νίκος Φάμπας, στη συνάντηση - συνέλευση εμπόρων και επαγγελματιών προχθές το απόγευμα στο «Εν Πλω» στην παραλία Κυπαρισσίας, για τη δημιουργία συνδυασμού των ανθρώπων της αγοράς που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο! Ενδεχομένως να εξεπλάγησαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι - κάκιστα - ίσως θεωρούν εαυτούς αναντικατάστατους και ικανότερους όλων των άλλων πολιτών ή όσοι και όποιοι, έχοντας κομματικές εξαρτήσεις και δεσμούς, μέχρι τώρα «έπαιζαν» σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!
Όπως έλεγαν σε συζητήσεις τους επαγγελματίες, ίσως με την πρωτοβουλία τους να θορυβήθηκαν ακόμη και εκκολαπτόμενοι σωτήρες του τόπου, που ατυχώς - γι' αυτούς - θεωρούσαν πως τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής και την αδιαφορία ή ανυπαρξία αντιπολίτευσης (!) μπορούν να τα εκμεταλλευτούν εκλογικά προς όφελός τους.
Γεγονός είναι ότι η ιδέα για τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού των ανθρώπων της αγοράς συζητούνταν στην Τριφυλία εδώ και αρκετό καιρό, ήδη από την περασμένη χρονιά. Οι αλλεπάλληλες και διεξοδικές συζητήσεις μεταξύ επαγγελματιών και εμπόρων για την υλοποίηση της ιδέας βρήκαν ανταπόκριση και κατέληξαν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του συνδυασμού, με πρόταση που κατέθεσε δημόσια στην προχθεσινή συνάντηση στην Κυπαρισσία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας και η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.
Ο κ. Φάμπας, αφού σημείωσε ότι οι επαγγελματίες δε βρίσκουν ανταπόκριση από το Δήμο, επισήμανε: «Αν μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα δικό μας συνδυασμό, έναν εμπορικό συνδυασμό, ούτως ώστε να είμαστε αυτόνομοι, να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας, χωρίς να θέλουμε την υπογραφή του κάθε δημάρχου.
[…] Δουλεύουμε από μόνοι μας χωρίς να έχουμε κανέναν παρανομαστή! Γιατί να μην το κάνουμε αυτό και νομικά μόνοι μας; Να μη μπορούμε να σταθούμε έτσι στα δυο μας τα πόδια και να θέλουμε πάντα το "δεκανίκι" που λέγεται Δημαρχείο; Δεν το πάω πουθενά! Το πάω εκεί που πάει από μόνο του! Αν οι Εμπορικοί Σύλλογοι είμαστε αυτόνομοι, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα!».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο: «Δεν πάει άλλο με την ανυπαρξία του Δήμου, όλων στο Δήμο. Ό,τι γίνεται, γίνεται με πρωτοβουλίες φορέων και συλλόγων». Συμφώνησε, δε, με τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού των ανθρώπων της αγοράς!
Ιδιαίτερα καυστικός στην κριτική του ήταν ο ξενοδόχος Αντώνης Τζαναβάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του Δήμου απέναντι στις επιχειρήσεις και την αδιαφορία του, ενώ φανερά οργισμένος τόνισε πως πρέπει να παραιτηθούν όλοι στο Δήμο!
Πολύ αισιόδοξη κρίθηκε η συμμετοχή νέων επαγγελματιών, οι οποίοι τόνισαν πως θα συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία συγκρότησης συνδυασμού!
Σημειώνουμε πως οι συζητήσεις για εκλογικό συνδυασμό στο Δήμο Τριφυλίας, το προηγούμενο διάστημα, διεξήχθησαν σε όλη την επικράτειά του και έμποροι και επαγγελματίες από παντού συμφώνησαν στη συγκρότηση συνδυασμού, αφού κανένας από τους τοπικούς παράγοντες δεν νοιάζεται για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και της αγοράς.
Άλλωστε, όπως έλεγαν, ποιος άλλος μπορεί να ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα, εκτός από τους ίδιους που τα υφίστανται; Και ποιος μπορεί να παλέψει για λύσεις, με διεκδικήσεις και προτάσεις, εκτός από τους ίδιους τους επαγγελματίες και τους πολίτες; «Οι πολιτικοί και οι δημοτικοί παράγοντες είτε δεν ξέρουν τα προβλήματα, είτε δε θέλουν να τα μάθουν, είτε δεν μπορούν να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν και να δώσουν λύσεις. Η καθημερινότητα γίνεται συνέχεια χειρότερη και ο Δήμος, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δεν κάνει τίποτα. Υπάρχουν, δεν υπάρχουν, είναι το ίδιο και το αυτό!», είπε στο «Θ» γνωστός επαγγελματίας της Τριφυλίας που συμμετέχει ενεργά στη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού.
Σημειώνουμε πως στη συνάντηση επαγγελματιών και εμπόρων συμμετείχαν και πρόεδροι τοπικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι και συζήτησαν θέματα σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και τις προοπτικές της, την υποβάθμιση του νοσοκομείου, τα 52 ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το ασφαλιστικό των εμπόρων κ.ά.


Του Ηλία Γιαννόπουλου
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.