«Θέμα κλεισίματος αυτή τη στιγμή δεν τίθεται» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

«Θέμα κλεισίματος, όπως λέγεται για την Κυπαρισσία, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται». Αυτό απάντησε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, που περιλαμβάνει τα δύο διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, Γιώργος Μπέζος, ερωτηθείς σχετικά με όσα ακούγονται και γράφονται τελευταία για το νοσηλευτικό
ίδρυμα της Τριφυλίας. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέζος σημείωσε: «Σχετικά με το κλείσιμο - συγχώνευση και όλα αυτά, εμένα, ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δε μου έχει γνωστοποιηθεί τίποτα. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δουλεύει κανονικά. Έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να έχει μια ομαλή λειτουργία, άρα, λοιπόν, θέμα κλεισίματος, όπως λέγεται απλά για την Κυπαρισσία, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται.
Όσον αφορά, όμως, στο ιατρικό προσωπικό, υπάρχει έλλειψη σε κάποιες ειδικότητες, αυτό είναι καταγεγραμμένο. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στην ειδικότητα της καρδιολογίας, καλύπτεται σε κάποιον βαθμό - δεν μπορώ να πω στο 100% - με καρδιολόγο από τους καρδιολόγους του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Θεωρώ ότι η συνεργασία των δύο νοσοκομείων είναι απόλυτα ικανοποιητική, υπάρχει αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κάθε εβδομάδα ειδικότητες γιατρών που δεν έχει η Κυπαρισσία, πηγαίνουν εκεί και κάνουν εξωτερικό ιατρείο: Ψυχίατρος, ΩΡΛ, Καρδιολόγος, ενώ πολύ σύντομα, μία φορά την εβδομάδα, πνευμονολόγος θα κάνει εξωτερικό τακτικό ιατρείο. Άρα, λοιπόν, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, επειδή αντιλαμβανόμαστε κι εμείς την τοπική κοινωνία στην περιοχή της Τριφυλίας, προσπαθούμε να μην ταλαιπωρούμε όλον αυτό τον κόσμο, προκειμένου να έρχεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».


ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.