Απέρριψε την έκδοση ψηφίσματος κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα το ΔΣ Τριφυλίας

Καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας την έκδοση ψηφίσματος κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, για άρση της έγκρισης που έχει δοθεί.
Την έκδοση ψηφίσματος πρότεινε στο Σώμα, προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 17 Ιουνίου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας (Λαϊκή Συσπείρωση), Σαράντος Κουκούμης, και
καθώς η συνεδρίαση, τότε, διεκόπη, συνεχίστηκε και συζητήθηκε προχθές. Με την έκδοση του ψηφίσματος και με το περιεχόμενό του, όπως το κατέθεσε ο κ. Κουκούμης, συμφώνησαν μόνο οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας τόνισε πως το θέμα «δεν αγγίζει το Δήμο, δε γίνεται στο Δήμο και το Δ.Σ. δεν πρέπει να πάρει απόφαση αφού το θέμα δεν αφορά στο Δήμο και την τοπική κοινωνία», με τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να συμφωνούν και να καταψηφίζουν την έκδοση ψηφίσματος.
Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι στιγμιαίες εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, καθώς και ακροατηρίου, ενώ ακούστηκαν - από το ακροατήριο - μέχρι και συνθήματα κατά του ναζισμού.
Από την αντιπολίτευση, δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν την ύπαρξη νεοναζιστικού μορφώματος, όπως είπαν, το οποίο θα έπρεπε και πρέπει να τεθεί εκτός νόμου και Βουλής, ενώ επιτέθηκαν στο δήμαρχο, επειδή, όπως έλεγαν, παίρνει θέση και δεν καταδικάζει τους νεοναζί για τα ψηφαλάκια.
Αντιπαραθέσεις υπήρξαν μεταξύ συμβούλων για ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, με αναφορές σε «δωσίλογους» και «κουμμούνια που σφάξανε τους Έλληνες», ενώ ο πρόεδρος απέβαλε πολίτη που διέκοπτε.
Η συζήτηση, από μόνη της, ενός τέτοιου θέματος είχε πυροδοτήσει από τις προηγούμενες μέρες εντάσεις στην περιοχή, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και λίγο ήθελε για να τιναχτεί η συνεδρίαση στον αέρα, κάτι όμως που δεν έγινε, αφού δεν υπήρξαν ακρότητες που να πάρουν διάσταση.
Ένταση προκλήθηκε, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Θεόδωρος Δεληγιάννης, ζήτησε το λόγο και είπε: «Δεν μπορώ να δεχθώ, ένα δημοκρατικό κόμμα το οποίο είναι στη Βουλή, το έχει ψηφίσει ο λαός, να μην κάνει εκδήλωση. […] Το κόμμα εγκλήματος και προδοσίας δεν το είπα εγώ, είναι στην παράταξη στην άλλη πλευρά», με τον πρόεδρο του Σώματος να τον διακόπτει και να αντιδρούν σφοδρά σύμβουλοι και πολίτες.
Το ψήφισμα που πρότεινε να εκδώσει το Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Κουκούμης είχε ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη σημερινή του 17η τακτική συνεδρίαση (19-06-2013) θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την απόφαση του νεοναζιστικού κόμματος “Χρυσή Αυγή” να διοργανώσει πανελλήνιο φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στο Πάρκο του Λιμενικού, στις 3-4 Αυγούστου, για να τιμήσει τα 77 χρόνια από την εγκαθίδρυση του δικτατορικού καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά. Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, με δεκάδες μαρτυρικά χωριά από τις θηριωδίες και ολοκαυτώματα των Ναζί, με βασανισμούς κι εκτελέσεις πατριωτών, οι πολιτικοί τους απόγονοι που δε διστάζουν να υμνούν τις σφαγές του ελληνικού λαού να απαιτούν τη διεξαγωγή φεστιβάλ για να διαδώσουν τις μισανθρωπιστικές-ρατσιστικές τους ιδέες και να υμνήσουν τους ιδεολογικούς τους “πατέρες”, Μεταξά, Χίτλερ, Παπαδόπουλο. Αποτελεί πρόκληση και ύβρη και για το Δήμο μας, στα διοικητικά όρια του οποίου υπάγεται ο μαρτυρικός Αετός με τα δεκάδες θύματα και το ολοκαύτωμά του, να προσβάλλεται η μνήμη τους με τέτοιο βάναυσο τρόπο.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ο νομός μας να ταυτιστούν με την προβολή νεοναζιστικών ιδεών που θα μας δυσφημίσουν διεθνώς. Γι’ αυτό καλούμε το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ανακαλέσουν την έγκριση που έδωσαν για τη διεξαγωγή αυτού του ρατσιστικού φεστιβάλ».
Στη συνέχεια αιτιολόγησε την έκδοση ψηφίσματος με αναφορές σε γεγονότα από την επέλαση του ναζισμού στη χώρα και τα ολοκαυτώματα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε: «Το Σώμα και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δε λειτουργούν ως πολιτικό αμφιθέατρο ή ως πολιτική λέσχη για να κάνουν πολιτικές αναλύσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις, εκτός και αν αυτό συμβαίνει για τα προβλήματα των συμπολιτών μας και τα γενικότερα ζητήματα του Δήμου Τριφυλίας. Ο καθένας από εμάς έχει την άποψή του και εγώ έχω τη δική μου άποψη, αλλά εκτιμώ ότι ένα θέμα που δεν αγγίζει το Δήμο μας, ένα θέμα με την εξέλιξη του οποίου δεν υπεισέρχεται πουθενά ο Δήμος Τριφυλίας, δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ψηφίσματος και παρέμβασης.
Είναι προφανές ότι, αν θέλουμε να κάνουμε πολιτική συζήτηση και για το κόμμα αυτό και για οτιδήποτε άλλο, ευχαρίστως σ’ έναν άλλο χώρο να πάμε να κάνουμε την πολιτική μας αντιπαράθεση, να μνημονεύσουμε γεγονότα, όχι όμως ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτιμώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα που δεν αφορά στους συνδημότες μας. Δε γίνεται το φεστιβάλ στο Δήμο μας, δε διαταράσσει την ηρεμία ή την ψυχική ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας και των συμπολιτών μας!».
Το γεγονός ότι ο δήμαρχος αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Κουκούμη, που απευθυνόμενος σε αυτόν τον ρώτησε με ποιο κύρος και ηθικό ανάστημα θα πάει στον Αετό για την επέτειο του Ολοκαυτώματος από τους ναζιστές, με το δήμαρχο να απαντά ότι ούτε ο ίδιος ούτε το σύνολο της παράταξής του δέχονται μαθήματα δημοκρατίας!

Του Ηλια Γιαννοπουλου
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

3 σχόλια:

  1. Κατ αρχήν να δηλώσω ότι είμαι αντίθετος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής τόσο για τις ενέργειές της όσο και για τα πρόσωπα που την διοικούν αλλά και απαρτίζεται.
    Πέραν αυτών όμως είναι απαράδεκτο και φασιστικό να προσπαθούν να φιμώσουν ένα κόμμα που το ψήφισε κάποιο ποσοστό Ελλήνων ψηφοφόρων και δεν θα αναλύσω το ποσοστό όσο και αν είναι από 1 ως 100%.
    Υπάρχει δικαιοσύνη υπάρχουν νόμοι και αυτοί από τη στιγμή που ενέκριναν την ύπαρξή του όλοι οι άλλοι οφείλουν να βγάλουν τον σκασμό.
    Μην λυσμονούμε και ποιοί θέλουν να βγει εκτός νόμου και να φιμωθεί ένα κόμμα με την δικαιολογία ότι είναι νοσταλγοί του ναζισμού.
    Να τους δούμε έναν έναν:
    ΚΚΕ: ένα κόμμα μία ιστορία που είχε ως λάβαρο μέχρι πρότεινως ότι ήταν εκτός νόμου και με εξορίες κλπ είτε είναι αληθή είτε όχι. Νοσταλγοί του ΣΤΑΛΙΝ των γκουλάκ δηλαδή. Με άμεση χρηματοδότηση από την τότε ΕΣΣΔ και με εντολές να γίνουν αγώνες για ρίξη της δημοκρατίας και επικράτηση του κουμουνισμού. Το κόμμα που έχει ως λάβαρο το λάβαρο των μπολσεβίκων και δεν υπάρχει πουθενά η Ελληνική σημαία διότι είναι σύμβολο κατά τα λεγόμενά τους σ εθνικό αγώνα και όχι ταξικό. Οπότε αυτοί είναι νόμιμοι και ας μείνουν στην βουλή και να έχουν λόγο επί παντώς του επιστητού.
    ΣΥΡΙΖΑ: Η συνέχεια του ΚΚΕ εσωτ. οι κουλτουριάρηδες κοινώς οι οποίοι έχουν ως σημαία την πρόοδο και καλά πάνω απ όλα ο άνθρωπος και κατά της βίας. Είναι αυτοί που αποδεδειγμένα χρηματοδοτούνταν από το καθεστώς του ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ τον οποίο και τουφέκισε ο Ρουμανικός λαός έπειτα από ταξική επανάσταση διότι πείναγε. Μα ταξική επανάσταση εναντίον αριστερού ήμαρτον.Βέβαια μη ξεχνάμε ότι είναι και το κόμμα των γνωστών μπαχαλάκιδων που κάψανε ολόκληρη την Αθήνα με το πρόσχημα τότε για τον άδικο φόνο ενός παιδιού με την απόδειξη τώρα ότι η Αθήνα κάηκε με εντολή των ΗΠΑ.
    και τέλος μιλήσανε οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ το παλαιό έτσι το δυνατό γιατί τώρα ντρέπονται όλοι αυτοί να το λένε.
    Δηλαδή στο κόμμα που μας έβαλε αποδεδειγμένα στο ΔΝΤ με δόλο και όφελος του τότε αρχηγού του.
    Για να πιάσουμε πιο παλαιά γιατί μερικοί και τον Γιωργάκη τώρα δεν τον αναγνωρίζουν στο κόμμα που είχε ως φίλο και συνεργάτη τον Καντάφι τον Οζάλ κουμπάρο τον Ερντογάν.
    Λοιπόν προοδευτικοί των οπισθίων σταματήστε να γαυγίζετε για την ΧΑ γιατί δυστυχώς έτσι την δυναμώνετε κάντε αυτοκριτική και κοιτάξτε το καλό της πατρίδας μας και του Έθνους μας
    Καλημέρα και συγνώμη για την έκταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΩΜΑΣΤΕ.ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ..ΣΥΜΟΡΙΤΕΣ... ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 5% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ..ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορθογραφία αγνοείται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.