Νίκας-Καφαντάρης οι πρώτες σκέψεις στη ΝΔ για δημοτικές,διλημμα με Σαμπαζιωτη,τελειωνει ο Κολλιας.

Οπως αναφερει το ''ΘΑΡΡΟΣ'' σε αρθρο του Α.Πετρογιαννη,το πολιτικό κλίμα, το τελευταίο 15ήμερο, δεν είναι και το καλύτερο για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ξεκινήσει έναν πρώτο σχεδιασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Πηγές του κόμματος έλεγαν
στο «Θ» ότι τα πράγματα στη Μεσσηνία είναι ξεκάθαρα για τις δημοτικές εκλογές, ενώ για την Περιφέρεια υπάρχουν μια σειρά από σκέψεις, που αρχίζουν από τη στήριξη του σημερινού περιφερειάρχη Π. Τατούλη μέχρι την εύρεση ενός «φρέσκου» υποψηφίου. Επανερχόμενοι στις δημοτικές εκλογές, οι πρώτες ενδείξεις για το Δήμο της πρωτεύουσας είναι ότι ο Παν. Νίκας, με ή χωρίς επίσημη στήριξη, θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Με λίγα λόγια, περισσότερο εξαρτάται από τον ίδιο αν έχει διάθεση για μία ακόμη εκλογική μάχη και λιγότερο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Φυσικά, η σχέση του με τον πρωθυπουργό έχει περάσει από... χίλια μύρια κύματα, αλλά θεωρείται το καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας.
Σίγουρη, από την άλλη πλευρά, είναι η υποψηφιότητα και του Δ. Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, αφού η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι και έργο παράγει και τις απαραίτητες ικανότητες έχει για μία ακόμη υποψηφιότητα.
Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα προβλήματα.
Στο Δήμο Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος μπορεί να έχει τη δυναμική του, αλλά υπάρχει και το ερωτηματικό με τις διαθέσεις του σημερινού βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
Αν δεν είναι υποψήφιος και πάλι στις εθνικές εκλογές, έχοντας το ρίσκο να μην εκλεγεί, θεωρείται βέβαιο πως θα στραφεί προς την Αυτοδιοίκηση. Κι εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα, αφού οι δυνάμεις του στο διευρυμένο Δήμο Μεσσήνης είναι ισχυρές.
Το βέβαιο είναι ότι ήδη η Νέα Δημοκρατία ψάχνει για νέο υποψήφιο στο Δήμο Τριφυλίας.
Ο Κ. Κόλλιας θεωρείται ανεπαρκής (σ.σ. σύμφωνα με κομματικό στέλεχος) για τη θέση αυτή, αλλά θα είναι «γόρδιος δεσμός» το όνομα του νέου υποψηφίου, δεδομένων των σχέσεων μεταξύ Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Τέλος, προβληματισμός υπάρχει και για το Δήμο Οιχαλίας, όπου αρκετοί θεωρούν ότι η Ελένη Αλειφέρη πρέπει να είναι η επίσημη υποψήφια.
Βέβαια, υπάρχει και ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, αλλά μετά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, το έδαφος σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται «εύφορο» για τον ίδιο.
Εκτός και προτιμήσει να συμμαχήσει με την Ελένη Αλειφέρη. Αυτά λένε οι πρώτες κομματικές πληροφορίες, αλλά επειδή ο δρόμος είναι μακρύς, θα χρειαστεί να επανέλθουμε.   

1 σχόλιο:

  1. Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ. Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΡΑΠΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.