Aλωνισμα στα Σκλαβε'ι'κα

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 6.00 το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτισικου Συλλόγου Πτερης διοργανώνει και φέτος την:
<< Αναπαράσταση του Αλωνίσματος σιτηρών>>
με τον παραδοσιακό τρόπο στα τρία πέτρινα αλώνια του χωριού μας την Πτέρη (Σκλαβέικα) Αυλώνος του δήμου Τριφυλίας.
Παράλληλα με το αλώνισμα θα παρουσιασθεί
πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλαμάτας με την συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών από την μπάντα «Ελεύθεροι Σκοπευτές»
του Ανδρέα Χρονόπουλου ενώ τα μέλη του Συλλόγου θα επιμεληθούν ψητών, μεζέδων και ποτών που θα πωλούνται στους επισκέπτες. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια και ελεύθερο χορό στο μεσαίο αλώνι.
Ενδιάμεσα θα εγκαινιάσουμε την <<παιδική χαρά>>, μια μικρή όαση χαράς, που κατασκευάστηκε στο χώρο αυτό από συμπατριώτη μας, για να ψυχαγωγούνται οι μικροί επισκέπτες.
Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου μας ώστε να καταστεί πολυλειτουργικό και χρήσιμο.
Πιστεύουμε πως τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και  την γνωριμία με τις ρίζες μας είναι ένας τρόπος συσπείρωσής μας, ώστε να ξεπεράσουμε υπερήφανα την δοκιμασία της εποχής μας.
Με τιμή
                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Παν. Θεοδωρακόπουλος                    Ιωάννης Δημ. Σκλάβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.