Παπάς έφυγε για Αμερική και καλείται σε απολογία

Σε απολογία καλείται ο ιερέας της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας Δημήτριος Αδαμόπουλος στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ενώπιον του πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπου Καραμπίνου στα γραφεία της Ι. Μητρόπολης μετά από εντολή του ίδιου του Μητροπολίτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ο συγκεκριμένος ιερέας είχε πάρει άδεια να πάει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική χωρίς όμως να έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του αν και έχει τελειώσει η άδειά του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ζούσε επί χρόνια στην Αμερική και περίπου πριν μια δεκαετία επέτρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ανω Δώριο, σε προχωρημένη ηλικία χειροτονήθηκε ιερέας από τον μακαριστό Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανο και ανέλαβε καθήκοντα στην ενορία του χωριού. Εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει επιστρέψει και πάλι στην Αμερική όπου έχει περάσει και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Κ.Μπ. από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

2 σχόλια:

  1. το θέμα δεν είναι αν ένας παπάς πήγε ταξείδι και για πόσο καιρό, αλλά ποιός τον πληρώνει, τι δουλειά κάνει, ποιόν έχει προιστάμενο. Οι παπάδες πληρώνονται από το ελληνικό κράτος, από όλους μας, δεν κάνουν καμμία χρήσιμη δουλειά, και έχουν προϊστάμενο έναν που επίσης δεν παράγει τίποτε, δεν χρησιμεύσει σε τίποτε, και επιπλέον είναι και απαραιτήτως άγαμος! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτάτο 2013 στην Ελλάδα. Ο πρώτος χριστιανισμός δεν είχε παπάδες, δεν είχε ναούς, απλώς όλοι έκαναν έμπρακτη αλληβοήθεια και κοινοκτημοσύνη. Είναι θέμα χρόνου να γίνει χωρισμός εκκλησίας-κράτους. Ο συγκεκριμένος παπάς, ας παραιτηθεί, ας πάψει να παίρνει το μισθό του, ας επιστρέψει τα κλεμμένα λεφτά, ιδίως αν έχει άλλα για να ζήσει, και μετά ας πάει και στο φεγγάρι. Εκεί δεν θα τον κυνηγά κανένας δεσπότης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.