Πλημμύρισε ο τόπος στην Τριφυλία από τη βροχή…

Πλημμύρισε ο τόπος στην Τριφυλία από τη βροχή και οι δρόμοι γιναν ποτάμια από τα βουλωμένα φρεάτια προκαλώντας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις οχημάτων και πεζών καθώς και σε καταστήματα και σπίτια. Τα πιο έντονα προβλήματα προκλήθηκαν στην Κυπαρισσία, την Τερψιθέας, τα Φιλιατρά και το Βουνάκι του Καλού Νερού.
 Πολλές ζημιές προκλήθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες στην Τερψιθέα, τον Αγρίλη, το Λιμενάρι και την Αγία Κυριακή, ενώ τραγική είναι η κατάσταση στο αγροτικό δίκτυο. Στα Φιλιατρά, δεν υπάρχει δρόμος που να μη θύμιζε ποτάμι! Μάλιστα, ο κεντρικός δρόμος από το Γυμνάσιο μέχρι την πλατεία, για αρκετή ώρα έκλεισε και διακόπηκε η κυκλοφορία. Το νερό, σε αυτό τον δρόμο, «ανέβηκε» στα πεζοδρόμια και μπήκε μέσα σε αρκετά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων προσπαθούσαν μόνοι τους, με κουβάδες, σκούπες και σφουγγαρίστρες να καθαρίσουν τις επιχειρήσεις τους, που σε κάθε βροχόπτωση προκαλούνται προβλήματα. Στους δρόμους πέριξ της πλατείας των Φιλιατρών, ίδια και χειρότερη κατάσταση, με το νερό στα δυτικά της πλατεία να πλημμυρίζει δρόμους και πεζοδρόμια και να μπαίνει σε μαγαζιά. Η οδός Δεκατεσσάρων, για μια ακόμη φορά, θύμιζε λίμνη.
Στην Τερψιθέα, πλημμύρισε πάλι η εθνική οδός Κυπαρισσίας – Φιλιατρών και χρειάστηκε η επέμβαση τσάπας του δήμου για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κάτοικοι και επαγγελματίες στα Φιλιατρά, οργισμένοι έβαλλαν κατά της δημοτικής Αρχής Τριφυλία, καθώς όπως έλεγαν, με κάθε βροχή προκαλούνται προβλήματα επειδή ο δήμος δεν έχει προβεί σε καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων υδάτων! Μέσα στην πόλη της Κυπαρισσίας, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με το νερό της βροχής, ενώ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό δημιουργήθηκε, και χθες όπως κάθε φορά που βρέχει, μια ιδιότυπη λίμνη. Λίμνη δημιουργήθηκε, όπως και σε κάθε βροχόπτωση, και στο κομμάτι του εθνικού δρόμου, πάνω από το ρέμα Χαμέρη. Μεγάλο πρόβλημα προκλήθηκε στην είσοδο της Κυπαρισσίας, όπου από το σουπερ μάρκετ Carrefour μέχρι τα Μυραίικα, ο εθνικός δρόμος σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου έγινε λίμνη.  Στο σημείο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και πολύ προσοχή και άμεσα έσπευσε εκεί ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας με αστυνομικούς υπαλλήλους όπου ρύθμιζαν την κυκλοφορία, ενώ είχαν τοποθετήσει κώνους στο οδόστρωμα. Επί αρκετή ώρα, τσάπα του δήμου Τριφυλίας προσπαθούσε να ανοίξει τα φρεάτια και τον χάνδακα που υπάρχει εκατέρωθεν του οδοστρώματος για την απορροή του νερού, ενώ απομάκρυνε χώματα και πέτρες από το οδόστρωμα. Άραγε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου που δαπανά χιλιάδες και χιλιάδες ευρώ για το εθνικό δίκτυο, γιατι δεν καθαρίζει τους χάνδακες εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου, σε εκείνο το κομμάτι, που έτσι κι αλλιώς είναι ευθύνη και αρμοδιότητά της μιας και βρίσκεται εκτός των ορίων οικισμού της πόλεως; Προβλήματα προκλήθηκαν και στους οικισμούς των Μύλων και των Άνω Μπλεμενιάνων, όπου το ρέμα γέμισε με κορμούς και καμένα ξύλα από τα βουνά που πριν λίγες εβδομάδες είχε ξεσπάει πυρκαγιά και σε δύο σημεία το νερό πλημμύρισε αγροτικές καλλιέργειες και το περιβόλι του Παλιού Νερόμυλου στους Μύλους. Για τον καθαρισμό του ρέματος έσπευσε τσάπα του δήμου. Στο Καλό Νερό, από τη βροχή, στην εθνική οδό στο Βουνάκι, το οδόστρωμα γέμισε με λασπόνερα και πέτρες και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία, ενώ χρειάστηκε να επέμβει μηχάνημα του δήμου Τριφυλίας για να καθαρίσει το οδόστρωμα. Στα σημεία όπου προκλήθηκαν προβλήματα έσπευσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, που είδε από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων δίδοντας εντολή στους συνεργάτες τους και το προσωπικό του δήμου να είναι σε επιφυλακή ώστε να επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση ζημιών και προβλημάτων που προκαλούνται από την βροχόπτωση.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
΄''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.