Περισσεύουν ο λαϊκισμός και η δημαγωγία (και) στην Τριφυλία

Όσοι ενημερώνονται για τις όποιες εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα της Τριφυλίας ή παρακολουθούν, έστω και λίγο, τα συμβαίνοντα στο Δήμο, εκτιμώ πως, πέρα από τα όποια συμπεράσματα εξάγουν για τη Δημοτική Αρχή, το δήμαρχο, τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, θα έχουν διαπιστώσει πως ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, όχι απλώς καλά κρατούν, αλλά και περισσεύουν!   Για τους ασκούντες
διοίκηση συμπολιτευόμενους, ό,τι γίνεται (!), γίνεται «κατόπιν ενεργειών τους» και ό,τι δε γίνεται, δε γίνεται γιατί φταίει η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, η τρόικα, άντε και οι κυβερνήσεις, και ο «κακός καιρός».   Για τους κάθε είδους και μορφής αντιπολιτευόμενους, για ό,τι δε γίνεται, «φταίει μόνο ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του» και ό,τι γίνεται, γίνεται έτσι, «ως δια μαγείας». Αυτοκριτική κανένας τους δεν έχει το θάρρος να κάνει, ενώ κριτική, ποτέ, στα 3 χρόνια, ουσιαστική και με επιχειρήματα, δεν έχει ασκηθεί, πλην σπανίως εξαιρετικών περιπτώσεων.   Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι η εύκολη παλαιοκομματική και πολιτικάντικη πρακτική, που ο κόσμος απορρίπτει και αποστρέφεται. Η ειλικρινής και θαρραλέα αυτοκριτική, η υπεύθυνη και σοβαρή κριτική, με επιχειρήματα, είναι η πολιτική πρακτική που ο κόσμος θέλει και επιδιώκει από τους αυτοδιοικητικούς, αλλά, δυστυχώς, στην Τριφυλία δε δείχνουν να το αντιλαμβάνονται!

Η.Γ.
ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.