Νέα κρούσματα κλοπών… στην Τριφυλία

Από τις προηγούμενες εβδομάδες έχει ξεκινήσει στην Τριφυλία η ελαιοσυγκομιδή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και το προσεχές διάστημα θα κορυφωθεί. Μαζί της, όμως, άρχισαν να εμφανίζονται, ξανά, στην περιοχή κρούσματα διαρρήξεων οικιών και αγροικιών και κλοπών.
Η μικροεγκληματικότητα, ενώ είχε
«κοπάσει» το προηγούμενο διάστημα και στην περιοχή υπήρχε μια σχετική ηρεμία στους πολίτες, με το αίσθημα ανασφάλειας ωστόσο να είναι πάντοτε τα τελευταία χρόνια κυρίαρχο στην καθημερινή ζωή τους, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει έξαρση. Η, δε, λεία των δραστών είναι από κοσμήματα και χρυσαφικά μέχρι αγροτικά εργαλεία και ραβδιστικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο «Θ» κάτοικοι της Τριφυλίας, τις προηγούμενες μέρες, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν οικία στα Φιλιατρά, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Ο ή οι κακοποιοί φέρεται να γνώριζαν πως η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, στον πρώτο όροφο, απουσίαζε, όπως και η οικογένεια του γιου της που διαμένει στο ισόγειο. Παραβίασαν το οροφοδιαμέρισμα της γυναίκας και αφού μπήκαν, εικάζεται πως πήγαν κατευθείαν στα σημεία που θεώρησαν πως ίσως υπήρχαν κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα που ήθελαν να αφαιρέσουν, χωρίς να ανακατέψουν το σπίτι. 
Αφού βρήκαν τη λεία τους, την αφαίρεσαν και έφυγαν, χωρίς να κλείσουν την κεντρική είσοδο. Γειτόνισσα που πήγε να δώσει τροφή στο σκύλο που ήταν στην αυλή του σπιτιού, δεν τον είδε και διαπίστωσε πως η πόρτα ήταν ανοιχτή. Υπέθεσε πως ίσως είχε επιστρέψει η γειτόνισσά της, αλλά ενώ τη φώναζε, εκείνη δεν απαντούσε. 
Έτσι, ανησύχησε και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια, η οποία ήταν εκτός Φιλιατρών, και κατάλαβαν πως το σπίτι είχε παραβιαστεί. Αμέσως επέστρεψε με την οικογένεια του γιου της και διαπίστωσαν την κλοπή που είχε σημειωθεί. Ο, δε, σκύλος για άγνωστο λόγο είχε απομακρυνθεί από την αυλή, στην οποία, πάντως, επέστρεψε.

Στην Κυπαρισσία, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν πρωινές ώρες σπίτι στον οικισμό του Ροντακίου. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών έφυγε από το σπίτι και πήγε στην Κυπαρισσία για ψώνια. Όταν επέστρεψαν διαπίστωσαν πως είχε παραβιαστεί και είχαν πέσει θύματα διάρρηξης. 

Πριν από λίγες μέρες, στην περιοχή των Γαργαλιάνων, «χτύπησαν» ζωοκλέφτες σε κοτέτσι, ενώ από αγροικία σε ελαιοπερίβολο σε οικισμό της Δ.Ε. Αυλώνος, τη νύχτα της Πέμπτης, έκλεψαν δύο ραβδιστικά μηχανήματα, ένα αλυσοπρίονο, ελαιόπανα και 40 άδεια σακιά, τα οποία οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει, καθώς από την Τρίτη είχαν ξεκινήσει στο χωράφι τους την ελαιοσυγκομιδή.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους και ανησυχίες πως όσο περνάει ο καιρός και κορυφώνεται η ελαιοσυγκομιδή και όλο και περισσότεροι αλλοδαποί καταφθάνουν στην περιοχή, τα κρούσματα παραβιάσεων και κλοπών θα αυξάνονται, χωρίς ωστόσο – και το ξεκαθαρίζουμε – αυτό να σημαίνει πως όλες ανεξαιρέτως οι παραβιάσεις, διαρρήξεις και κλοπές γίνονται από αλλοδαπούς. 
Όμως, όπως λένε οι πολίτες, κάθε χρονιά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής σημειώνονται κρούσματα εγκληματικότητας και ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση και έλεγχο στους αλλοδαπούς!

Ηλίας Γιαννόπουλος 
ΘAΡΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΟΠΚΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ.
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΩΝ.
    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ.
    ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ..........
    ΕΛΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΑΝ ΠΑΛΙΑΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.