Καταγραφη και αποζημιωση των αγροτικων ζημιων απο την κακοκαιρια στη Τριφυλια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, υπό την προεδρία του
Αντιπεριφερειάρχη κ.. Αλευρά Παν/τη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας Κων/νος, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Πρασκευόπουλος Αντώνιος, ο επόπτης του ΕΛΓΑ κ. Ηλιόπουλος Μανώλης, η τμηματάρχης του ΕΛΓΑ κ. Θεοδωροπούλου Έφη και οι τμηματάρχες της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι ζημιές από την ανεμοθύελλα – ανεμοστρόβιλο που έγιναν στις 5 & 6-11-2013.
Κατά την σύσκεψη εκφράστηκαν απόψεις και συζητήθηκαν διεξοδικά καταλήγοντας μετά και από επαφές του Αντιπεριφερειάρχη με την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ, πως πρέπει να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης των πληγεισών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και κυρίως αυτών που έπαθαν ολοσχερείς καταστροφές.
Μετά την σύσκεψη μετέβησαν επί τόπου στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Επόπτης του ΕΛΓΑ υποσχέθηκε πως θα γίνει σύντομα η καταγραφή των ζημιών.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.
Τόνισε δε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός μοχλός στήριξης της τοπικής οικονομίας και η παρουσία όλων των φορέων δείχνει το ενδιαφέρον για την προοπτική και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.