Ενιαία Πελοπόννησος με τον εκλογικό νόμο

Ευρεία απήχηση έχει το θέμα της ενιαίας Πελοποννήσου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Ιδιαίτερη κινητικότητα για το θέμα αυτό υπάρχει ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους εκφράζουν και ανοιχτά αυτή τη θέση, όπως ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έχει τεθεί από πολλές πλευρές στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η ανακίνηση συνδυάζεται με την επικείμενη κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση.
Στις σκέψεις αυτών που έχουν την πρωτοβουλία, είναι η κατάθεση τροπολογίας στο εν λόγω νομοσχέδιο εφόσον δεν συμπεριληφθεί σχετική διάταξη.
Η πρόταση, πέρα από τους βουλευτές, βρίσκει ευρεία απήχηση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου όπου και εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία του τ. γενικού γραμματέα Τάσου Αποστολόπουλου, ενώ ένθερμος υποστηρικτής εμφανίζεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας.
Υπέρ της ενιαίας Πελοποννήσου εμφανίζεται και η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για το θέμα αυτό παρουσιάζεται ομόφωνα θετική στάση των επιμελητηριακών παραγόντων, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι επιχειρηματικά η ενιαία Πελοπόννησος είναι αναγκαιότητα για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής.
Εξ άλλου η κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής εφόσον αυτά ολοκληρωθούν (όπως είναι η Ολυμπία Οδός) αλλάζει πλήρως την εικόνα της περιοχής και καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την αυτοδιοικητική ενοποίηση.
Από το εγχείρημα δεν λείπουν και οι πολιτικές προεκτάσεις καθώς δημιουργούνται νέοι συσχετισμοί, ούτε όμως και οι αντιδράσεις τμήματος των αυτοδιοικητικών παραγόντων που φαίνεται ότι θα βγουν έξω από το παιχνίδι εφόσον υλοποιηθεί η πρόταση για ενιαία Πελοπόννησο.

Από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.