Κυπαρισσία: Λίμνη ξανά η είσοδος και πλημμύρες από ρέμα

Λίμνη έγινε ξανά προχθές το απόγευμα η είσοδος της Κυπαρισσίας στα Μυραίικα από τη βροχόπτωση και τα νερά από ρέμα που «βγήκαν» στο δρόμο. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία ήταν πολλά, ενώ με δυσκολία και μεγάλη προσοχή γινόταν η διέλευση των οχημάτων από το σούπερ μάρκετ Carrefour μέχρι και τα Μυραίικα, με το οδόστρωμα να έχει καλυφθεί με νερό, χώματα και πέτρες. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, τουλάχιστον 4 οχήματα κινδύνευσαν να εκτραπούν του οδοστρώματος από τη «γλίτσα» και τα νερά.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας με περιπολικά και αναμμένους τους φάρους, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία, ενώ τοποθέτησαν και κώνους στο οδόστρωμα. Χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας επιχειρούσαν για ώρες να ανοίξουν το χάνδακα που υπάρχει εκατέρωθεν του δρόμου και να καθαρίσουν το γεφυράκι στο ποτάμι που περνά κάτω από το οδόστρωμα. Ποτάμι που ξεκινά ψηλά από τους Άνω Μπλεμενιάνους και προκάλεσε ξανά προβλήματα, από υπερχείλιση, επειδή κορμοί δέντρων από τα καμένα, χώματα, πέτρες και κλαριά έφραζαν το νερό, τόσο στους Άνω Μπλεμενιάνους όσο και στους Μύλους, όπου πλημμύρισαν χωράφια και περιβόλια. Τα μηχανήματα του Δήμου, όταν καθάρισαν το γεφυράκι και το ποταμάκι εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου, απομάκρυναν από το οδόστρωμα χώμα και πέτρες, που είναι - όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες - ολόκληρα βουνά.
Όπως είχαμε επισημάνει και την προηγούμενη φορά που πλημμύρισε ο εθνικός δρόμος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που δαπανά χιλιάδες και χιλιάδες ευρώ για το εθνικό δίκτυο, γιατί δεν καθαρίζει τους χάνδακες εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου, σε εκείνο το κομμάτι, που έτσι κι αλλιώς είναι ευθύνη και αρμοδιότητά της, μιας και βρίσκεται εκτός των ορίων οικισμού της πόλης; Και, γιατί όχι, να κάνει - εάν και εφόσον οι υπηρεσίες της κρίνουν- τα τεχνικά έργα που απαιτούνται, εάν απαιτούνται τέτοια, και όχι απλώς ένα μόνο καθαρισμό;
Βεβαίως, και ο Δήμος πρέπει να παρέμβει άμεσα για τα ρέματα, καθώς είναι δική του αρμοδιότητα ο καθαρισμός τους!
Προβλήματα, όπως προαναφέραμε, προκλήθηκαν και στους οικισμούς των Μύλων και των Άνω Μπλεμενιάνων, όπου το ρέμα γέμισε κορμούς και καμένα ξύλα από τα βουνά στα οποία το Σεπτέμβριο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Σε δύο, δε, σημεία το νερό πλημμύρισε χωράφια, αγροτικές καλλιέργειες και το περιβόλι του Παλιού Νερόμυλου στους Μύλους.
Για τον καθαρισμό του ρέματος στα σημεία που προκαλούνται τα προβλήματα πήγαν μηχανήματα του Δήμου, αλλά το πρόβλημα δε λύνεται, εάν δε γίνουν τα αναγκαία τεχνικά έργα, μιας και τα γεφυράκια με τα μικρά κιούγκια είναι πολύ μικρά για να «χωρέσουν» τον όγκο των υδάτων, ιδίως τώρα που το βουνό κάηκε και τίποτα δε συγκρατεί.
Πάντως, τόσο στην εθνική οδό όσο και στους Μύλους και τους Μπλεμενιάνους, μπορεί να μηχανήματα να έβγαλαν τα χώματα από τα ρέματα, αλλά δεν τα απομάκρυναν, απλώς τα άφησαν δίπλα στο ποτάμι. Έτσι, με την πρώτη βροχή θα καταλήξουν πάλι στην κοίτη και θα φράξουν τα κιούγκια στα γεφύρια!


Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.