Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως η Ελλάδα με 418 Γαλάζιες Σημαίες- Δύο στην Τριφυλία

Τετρακόσιες-οκτώ (408) Ελληνικές ακτές και 10 μαρίνες κέρδισαν φέτος Γαλάζια Σημαία, φέρνοντας την Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει 33 ακτές στη Χαλκιδική, 30 στην Κέρκυρα, 29 στα Χανιά, 24 στη Ρόδο, 16 στην Καβάλα, 16 στη Μαγνησία, 12 στην Κεφαλονιά, από 17 σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, 11 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Μεσσηνία, καθώς και πολλές ακτές σε όλα τα ελληνικά νησιά.
Αναλυτικά για την Μεσσηνία οι παραλίες που εξασφάλισαν Γαλάζια Σημαία είναι: Δήμος Καλαμάτας: Μικρή Μαντίνεια, Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, Δήμος Μεσσήνης: Μπούκα, Δήμος Τριφυλίας: Άι Λαγούδης, Καλό Νερό.
Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Είναι η 27η χρόνια που απονέμονται διεθνώς οι Γαλάζιες Σημαίες, ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο ποιότητας, καθώς οι βραβευμένες ακτές και μαρίνες πρέπει να πληρούν πολύ αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, όπως επίσης πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας.
Τα ταξιδιωτικά γραφεία σε όλον τον κόσμο συμβουλεύονται τον κατάλογο των βραβευμένων περιοχών προκείμενου να προτείνουν προορισμούς.

4 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΝΟΤΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΕΙ.....ΟΛΑ ΕΚΕΙ.
    ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΒΟΡΙΑΔΑΚΙ η ΑΠΝΟΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΛΑΓΟΥΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γίνεται με τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται γύρω από τις παραλίες; Είναι κάτι που γίνεται γι 'αυτό; Ή μήπως κάτι κακό πρέπει να συμβεί πρώτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι σκληρή. Η παραλία του Αλαγούδη κακώς είχε για πολλά χρόνια γαλάζια σημαία ενώ στα 300-500 μέτρα μέσα στη θάλασσα έπεφταν όλες οι αποχετεύσεις. Έπαιρναν δείγμα από άλλη παραλία και κορόιδευαν την Εταιρία Προστασίας της Φύσης που δίνει τις σημαίες.
    Αλλά και μετάτον βιολογικό καθαρισμό, πάλι δεν αξίζει η κυπαρισσία να έχει γαλάζια σημαία γιατί ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης που περνάει κάτω απόν κεντρικό δρόμο Βενιζέλου, πέφτει στο το τέλος τους δρόμου, στην άμμο, στην δεξιά πλευρά της βραβευμένης παραλίας. Ας προσθέσουμε πως στον αγωγό αυτό ομβρίων υδάτων πέφτουν και μερικές αποχετεύσεις σπιτιών. Το πιό τρελό είναι πως όλα αυτά είναι εν γνώσει του Δήμου, των Δημάρχων, Αντιδημάρχων, οι οποίοι συνειδητά κοροϊδεύουν την εταιρεία. όταν έχεις πραγματικά καθαρή και όμορφη παραλία δεν χρειάζεσαι τις γαλάζιες σημαίες. Όμορφη παραλία σημαίνει, επίσης,να μην υπάρχουν πλαστικές καρέκλες, πλαστικά τραπέζάκια, αποτσίγαρα, να μην υπάρχουν ψυγεία!που έχουν αναψυκτικάπάνω στην αμμουδιά, κλπ.κλπ. Ντροπή για την παραλία του αλαγούδη. Και 3 γαλάζιες σημαίες να της δώσουν, παραλία σωστή δεν γίνεται.
    Αντώνιος Αντωνόπουλος, κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εξαρτάται από εμάς. Υπάρχει έλλειψη κοινοτικού πνεύματος. Είναι αλήθεια, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά υπάρχουν και εκείνα που μπορούμε. Ποιος ρίχνει τα σκουπίδια στην άμμο; Ποιος βάζει αποτσίγαρα στην άμμο; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο εμεις είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, και να μην κατηγορούμε τους άλλους.
      Ας μην περιμένουμε από τους πολιτικούς να κάνουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν πρέπει να είμαστε μερος του προβλήματος, αλλά η λύση.

      Αν θέλουμε μια καθαρή πόλη, θα πρέπει να τη διατηρούμε καθαρη. Αν θέλουμε μια καθαρή παραλία, θα πρεπει να τη κρατησουμε καθαρη. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

      Διαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.