Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα

Άρχισαν ξανά οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι οποίες είχαν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τους βοηθητικούς δρόμους προσβασιμότητας, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες στους δρόμους προς το φράγμα. Να σημειωθεί πως το έργο έχει κατασκευασθεί κατά 85%, παρά τις εμπλοκές με την έγκριση του ΑΠΕ από το υπουργείο.
Η περιοχή κατασκευής των αρδευτικών δικτύων περιλαμβάνει το δημοτικό διαμέρισμα Εξοχικού και τμήματα των δημοτικών διαμερισμάτων Χαλαζονίου και Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας. Κυριότεροι οικισμοί είναι τα Φιλιατρά, το Χαλαζόνι, το Εξοχικό και η Αγία Κυριακή, ενώ η ολική έκταση εντός περιμέτρου των αρδευτικών δικτύων είναι 31.560 στρ.
Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου θα είναι 165.775 μέτρα, ενώ προβλέπεται ανακατασκευή υφιστάμενων ανεπαρκών αγροτικών δρόμων και διάνοιξη νέων αγροτικών δρόμων όπου απαιτείται.
Ειδικότερα, θα εξασφαλισθούν δρόμοι πλάτους οδοστρώματος 5 μέτρων για τους αγωγούς μεταφοράς και τους χαλυβοσωλήνες των αρδευτικών δικτύων.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, ο διατιθέμενος όγκος από το Φιλιατρινό φράγμα και τον ταμιευτήρα θα ανέρχεται σε 9.000.000 m3 ετησίως, ενώ σύμφωνα με τη γεωργοτεχνική - γεωργοοικονομική μελέτη, η ετήσια ζήτηση αρδευτικού νερού στην περιοχή προσδιορίζεται σε 7.974.490 m3.

Από το "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.