Βραδυές οινογνωσίας οργανώνονται και φέτος μαζί με το παζάρι αντικών, στις 9 και 10 Αυγούστου στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας

Το Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας πιστεύει ότι το concept Παλιά Πόλη, παλιά αγορά και κρασί συμβάλλει στη δημιουργία τοπικής οινικής ταυτότητας και μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη προοπτική ανάπτυξης της περιοχής.
Σε μια περιοχή με παράδοση αιώνων στην οινοποΐα και με βελτιωμένα, για να δέχονται επισκέψεις, τα οινοποιεία της Τριφυλίας μπορεί να δημιουργηθεί και να στοχευθεί οινικός τουρισμός. Για το λόγο αυτό εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με το παζάρι αντικών, στο διπλανό, καταπράσινο, δημοτικό κήπο οργανώνει
γευσιγνωσία τοπικών οίνων και αποσταγμάτων. Ο Τριφυλιακός αμπελώνας επί αιώνες δίνει μοναδικές ποικιλίες και η τέχνη του κρασιού και στην Τριφυλία είναι πανάρχαια.
Ηδη, η μοναδική στη Μεσσηνία αποσταγματική μονάδα Διονύσια Κελάρια παράγει στην Κυπαρισσία το μοναδικό τσίπουρο «Νταραίος.
Στις 9 και 10 Αυγούστου το βράδυ, μη χάσετε το ραντεβού με τους οινοποιούς της περιοχής. Πολλοί, επώνυμοι οινοποιοί επιχειρούν στην Τριφυλία και οι οργανωμένες βραδυές με όλους τους κανόνες της οινικής δεοντολογίας θα σας γνωρίσουν τις τοπικές ετικέτες. Στη φετεινή εκδήλωση η συμμετοχή των οινοποιών εἰναι σχεδόν καθολική με παρουσία του πολυβραβευμένου Δ.Παναγιωτόπουλου, του Θ.Δερέσκου, του Τσόλη, του Ψαρραίου και με την παρουσίαση των κρασιών του COSTA NAVARINO.
Οι γευσιγνωσίες κρασιών ξεκινούν στις 9.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.