Δε θα τοποθετηθούν, τελικά, νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα στο πεζοδρόμιο

Δε θα τοποθετηθούν, τελικά, νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα στο πεζοδρόμιο της βόρειας πλευράς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας! Αυτό, το αυτονόητο δηλαδή, ξεκαθαρίστηκε πλήρως μετά την παρουσία ενώπιον του αντιεισαγγελέως Κυπαρισσίας τριών αντιδημάρχων της Τριφυλίας, του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και της καταγγέλλουσας κατοίκου.
Όπως έχουμε γράψει και αναδείξει στο «Θ», η μεταφορά κάδων από τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου και η τοποθέτηση των κάδων με τα νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα, προκάλεσε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από τους κατοίκους. Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής επισκέφθηκε την Εισαγγελία Κυπαρισσίας και διαμαρτυρήθηκε, θέτοντας ζητήματα για τη δημόσια υγεία και υγιεινή. Χθες, κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στον αντιεισαγγελέα Κυπαρισσίας οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας, όπως και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου και η καταγγέλλουσα κάτοικος.
Έπειτα από συζήτηση με τον κ. αντιεισαγγελέα, ξεκαθαρίστηκε πλήρως ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν κάδοι με νοσοκομειακά σκουπίδια και απόβλητα, καθώς θα πρέπει να τοποθετηθούν εντός του εσωτερικού του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου. Για να γίνει, δηλαδή, το αυτονόητο, έπρεπε το θέμα να φθάσει μέχρι την Εισαγγελία.
Πάντως, οι κάτοικοι δεν εφησυχάζουν και από τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώνουν υπογραφές για ζητήματα που αφορούν στα σκουπίδια και απόβλητα του νοσοκομείου.
Όπως έλεγαν, δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν με την υγεία των παιδιών τους, τη δική τους, αλλά και τη δημόσια υγεία και υγιεινή. Απορούν, δε, ποιοι και με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν να πάνε τα νοσοκομειακά σκουπίδια στο πεζοδρόμιο, απ’ όπου περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιά. Ακόμη, αναρωτιούνται με ποιες αποφάσεις και ποιων οργάνων του Δήμου ή του νοσοκομείου έγινε η εργολαβία και έσπασαν το πεζοδρόμιο, ενώ ρωτούν εάν και πότε θα γίνει αποκατάσταση σε εκείνο το σημείο, αλλά και συνολικά περιμετρικά του νοσοκομείου, που είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο και ουδείς, παρά τις φωνές και διαμαρτυρίες, συγκινείται.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.