Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: «Στον αέρα» το έργο εάν δε δοθούν άμεσα περί τα 2,5 εκ. ευρώ αποζημιώσεων

Πρόβλημα που, με τα σημερινά δεδομένα, οδηγεί σε πραγματικό «ναυάγιο» το πολύπαθο έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, συνιστά το γεγονός, το οποίο αναδείξαμε στο «Θ», με τις αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων που δεν έχουν δοθεί, ενώ από πουθενά δεν προκύπτει, με στοιχεία, ότι θα δοθούν, τουλάχιστον το προσεχές διάστημα!
Το σοβαρό ζήτημα σχετικά με τις αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων ακινήτων, για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, όπως ήδη έχουμε επισημάνει, έχει τεράστιες διαστάσεις, που θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και καταιγιστικές εξελίξεις. Ουσιαστικά, εξ αυτού, αναδεικνύεται ότι το έργο βρίσκεται «στον αέρα» και τελεί εν αμφιβολία το εάν και πότε αυτό θα ολοκληρωθεί. Ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία απαλλοτριώθηκαν αλλά οι ίδιοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, κάνουν λόγο για «επιλεκτικές αποζημιώσεις», ενώ ήδη έχουν ξεπεραστεί τα όποια όρια ανοχής και αντοχής επέδειξαν, από καλή διάθεση, εδώ και μήνες.
Το έργο, όπως έχουμε ξαναγράψει στο «Θ», είναι ένα σύγχρονο Γιοφύρι της Άρτας, καθώς εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί, αλλά ακόμη παραμένει ημιτελές, ενώ δεν έχουν καν δοθεί σε όλους τους δικαιούχους οι αποζημιώσεις, όπως αυτές έχουν επιδικαστεί. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ με επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 22 Σεπτεμβρίου, αναφέρονται στο πρόβλημα και ζητούν να πάρει θέση το Σώμα. Παρά τις δηλώσεις, υποσχέσεις και εξαγγελίες για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει τεράστια σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, όλα όσα, δυστυχώς, αναφέρουν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι κενά περιεχομένου. Κανένας και ποτέ μέχρι σήμερα δε διαθέτει ή δεν έχει πει ότι εξασφάλισε, πώς, πότε και από πού, περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων.
Όμως, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί δεν πρέπει να ξεχνούν:
1) Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου που δικαιούται αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση της περιουσίας του, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να εμποδίσει την εκτέλεση των εργασιών, εάν και όταν αυτές ξεκινήσουν
2) Από όσα έχουν συμβεί σχετικά με το έργο, υπάρχουν μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων και θεμάτων για αυτή καθεαυτή τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, τα οποία δεν είναι μόνο γκρίζα, αλλά και μελανά, ακόμη και για πιθανή εμπλοκή περί νομιμότητας ή μη.
3) Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο, έρχεται από το Γ’ ΚΠΣ, πέρασε «ουρά» στο ΕΣΠΑ και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και πληρωθεί στο σύνολό του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, αλλιώς «ναυαγεί» ολοκληρωτικά. Εκτός από τα λόγια, λοιπόν, για τα οποία απαιτείται σύνεση και όχι μεγαλοστομίες, είναι επιβεβλημένο να ανευρεθούν και δοθούν άμεσα περί τα 2,5 εκ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων!

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.