«Βραδυφλεγής βόμβα» το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας;;; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σαν ένα καζάνι που βράζει θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Στα πολλά προβλήματα που το «ταλαιπωρούν», με τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού αλλά και πολιτικής στήριξης, ώστε να καταστεί βιώσιμη η απαραίτητη για την ευρύτερη περιοχή λειτουργία του, έρχεται να προστεθεί και το μείζον θέμα της σχέσης του προσωπικού του Νοσοκομείου με την ηγεσία αυτού και δη με τον Αναπληρωτή Διοικητή κύριο Σεφέκο.
Αυτό τουλάχιστον που προκύπτει από τις μαρτυρίες της πλευράς των εργαζομένων, εκφρασμένες μάλιστα από το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο είναι ότι οι σχέσεις Αναπληρωτή Διοικητή και εργαζομένων είναι τουλάχιστον τραγική. Αυτό σίγουρα, δεν μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς ένας οργανισμός για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει όλα τα όργανα να συνεργάζονται αρμονικά και να λειτουργούν σε πολύ καλή, αν όχι σε άριστη, κατάσταση.
Οι «φωνές» που έλεγαν ότι ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής «τάραξε» την ηρεμία ορισμένων ή «ξεβόλεψε» πολλούς και είχε εκφραστεί και από εμάς το καλοκαίρι που αφήσαμε πίσω μας, αντικρούονται σφόδρα με την διπλή επιστολή του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προς τον κύριο Σεφέκο.
Συνήθως η αλήθεια δεν βρίσκεται ούτε στη μία αλλά ούτε και στην άλλη άκρη. Η μέση είναι αυτή που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης καθώς οι συντοπίτες μας που χρήζουν των υπηρεσιών του νοσοκομείου δεν ευθύνονται για την κατάσταση και πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν η κόντρα αυτή να τους στερεί τις όποιες υπηρεσίες υγείας χρειάζονται.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο και για εμάς αλλά πολύ περισσότερο για τον κόσμο, να μάθουμε και την επίσημη άποψη του κυρίου Σεφέκου για το συγκεκριμένο θέμα και αν δεν τεθεί υπόψη μας, θα το επιδιώξουμε ώστε να υπάρχει μια πιο «σφαιρική» προσέγγιση του προβλήματος.
Δείτε πιο κάτω τις επιστολές του Συλλόγου των εργαζομένων:
Προς τον
Αναπληρωτή Διοικητή
της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του ΓΝ Μεσσηνίας,
Κο Άγγελο Σεφέκο
Κυπαρισσία, 23/10/2014
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κε Σεφέκο,
Η παρούσα είναι η δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας που μετά λύπη μας αναγκαζόμαστε να σας κοινοποιήσουμε.
Η πρώτη είχε το κάτωθι ακριβώς και κατά λέξη περιεχόμενο: «Προς τον
Αναπληρωτή Διοικητή
της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του ΓΝ Μεσσηνίας,
Κο Άγγελο Σεφέκο
Κυπαρισσία, 07/07/2014 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κε Σεφέκο,
Σας ενημερώνουμε ότι με λύπη μας φθάνουμε στο σημείο να σας κοινοποιήσουμε αυτή την επιστολή στην οποία καταφεύγουμε
 προκειμένου, πρωτού αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους  για τους οποίους είμαστε πλήρως απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο ασκείτε τη διοίκηση του Νοσοκομείου μας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η συμπεριφορά σας τόσο στο πρόσωπο των υφισταμένων σας όσο και στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου . Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή ενταλμάτων  εξερχομένων  εγγράφων και άλλων διοικητικών διαδικασιών. Καθυστερεί η υπογραφή επιταγών, με συνέπεια η δουλειά των τμημάτων Λογιστηρίου ,Προμηθειών, προσωπικού, Γραμματείας και Τεχνικής υπηρεσίας να μένει πίσω, με προβλήματα λειτουργίας τμημάτων αιχμής του Νοσοκομείου. Υπάρχει από τη μεριά σας αδικαιολόγητη έλλειψη εμπιστοσύνης στο προσωπικό, το οποίο επί σειρά ετών δεν εξέθεσε κανένα Διοικητή και λειτουργεί εξαντλώντας τα όριά του, εν όψει ιδίως της σοβαρής μείωσης του προσωπικού (λόγω συντάξεων κλπ) και ενόψει πλέον υποχρεωτικής τήρησης της δημοσιότητας των διαδικασιών (βλ πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συμβατικές δεσμεύσεις με ηλεκτρονική μορφή, αλληλογραφία με την αρμόδια ΥΠΕ μέσω e-mail κλπ) Αντί λοιπόν να δώσετε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στο προσωπικό, αντί να ενημερωθείτε από κάποιον παλαιότερο υπάλληλο ή διευθυντή για το πώς λειτουργεί, (και πως λειτουργούσε πάντα άλλωστε) το σύστημα, προκειμένου γρήγορα εύκολα και απλά να γίνονται οι δουλειές, εσείς «κολλάτε» στη γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να αργούν δραματικά οι εργασίες, να δημιουργείται άγχος τους αρμόδιους για τη διεκπεραίωσή τους, να δημιουργείται επίσης συναίσθημα «πικρίας» στον κάθε υφιστάμενο ο οποίος καλείται κάθε φορά να μαζεύει ένα σωρό έγγραφα καί αποδεικτικά για μία απλή δουλειά τα οποία μπορεί κατά τον τύπο να έχετε δίκιο να τα ζητάτε, στην πρακτική όμως προς χάριν της οικονομίας των διαδικασιών δεν τα προσκομίζαμε κάθε φορά.
 Αργείτε χαρακτηριστικά να εκδώσετε αποφάσεις σε θέματα που απαιτούν άμεση λύση. Προχωρείτε με αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη λειτουργία της υπηρεσίας αιμοδοσίας: δυσκολία στην ανταλλαγή ασκών αίματος από άλλες αιμοδοσίες λόγω λήξης της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία; έλλειψη αναλωσίμου υλικού, έλλειψη αντιδραστηρίων και συγκεκριμένα εδώ και 2 μήνες αδυνατούμε να γίνει ιολογικός έλεγχος στις μονάδες αίματος για να χρησιμοποιηθούν, έλλειψη εξοπλισμού.
 Παίρνετε αποφάσεις χωρίς τη συνεργασία των αρμοδίων υπαλλήλων, προϊσταμένων και διευθυντών για χώρους ευθύνης τους, με συνέπεια την πλήρη απορρύθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Για παράδειγμα η αυθαίρετη απόφασή σας για τη μεταφορά του Φαρμακείου σε μη κατάλληλο χώρο.
 Η ελλιπής συνεργασία από μέρους σας με το Νοσοκομείο κορμός της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας καθημερινά.
 Έχετε ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους, προϊσταμένους και διευθυντές, με φωνές που ξεπερνούν τα όρια της ευπρέπειας και εκφράσεις όπως «πέρασε έξω από το γραφείο μου», «μου γάμησες τον προϋπολογισμό» δεν τον θέλω αυτόν τον μαλάκα στο γραφείο μου», με απειλές για αντικατάσταση από θέση ευθύνης ή με απειλές για ΕΔΕ. Έχετε ύφος εριστικό, ειρωνικό
και αλαζονικό. Με αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς υποτιμάτε εμάς τους εργαζόμενους αλλά καί εσάς τον ίδιο, έχοντας αναλάβει τη θέση ευθύνης Αναπληρωτή Διοικητή.
Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου μας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια εδώ και χρόνια προκειμένου να έχουμε ένα Νοσοκομείο που να λειτουργεί αξιοπρεπώς και να έχουμε καλή παροχή υπηρεσιών υγείας. Εσείς αντίθετα με την αλλαζονική σας συμπεριφορά και την κακοδιοίκησή σας υπονομεύετε κάθε προσπάθεια που γίνεται από το προσωπικό και για αυτό σας ενημερώνουμε πως έχετε τεράστια ευθύνη. Η καθυστέρηση στις πληρωμές, η έλλειψη προσωπικού, η ανάληψη αλλοτρίων καθηκόντων, οι διπλοβάρδιες σε συνδυασμό με την αποφυγή επίλυσης των προβλημάτων αυτών από τη μεριά σας, αποδυναμώνουν στην ουσία τη δυναμική του προσωπικού και κατά συνέπεια και του Νοσοκομείου ως κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας.
Η παρούσα σκοπό έχει να σας φέρει προ των ευθυνών σας προκειμένου να συνεργαστείτε μαζί μας για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο όσο το δυνατόν καλύτερα. Για να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας στην άσχημη συμπεριφορά σας απέναντι στο προσωπικό του Νοσοκομείου και να σας δηλώσουμε ότι στο μέλλον θέλουμε να συμπεριφέρεστε με ευπρέπεια και σεβασμό στους ανθρώπους που καταβάλλουν υπέρ το δέον προσπάθεια για την υγεία των συμπολιτών μας.
Τέλος σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που η ανωτέρω συμπεριφορά σας συνεχιστεί, θα θεωρήσουμε υποχρέωσή μας να καταφύγουμε στους ανωτέρω σας.



Ο Σύλλoyoς Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας «Η ΥΓΕΙΑ»

Με την παρούσα επανερχόμαστε διότι εδώ και κάποιο καιρό και ενώ μετά τις σχετικές συστάσεις του συλλόγου μας προς το πρόσωπό σας είχατε τουλάχιστον προσεκτική συμπεριφορά, πρόσφατα, πάλι άλλαξαν τα δεδομένα.
Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε απομείνει ελάχιστοι οι οποίοι επιφορτιζόμαστε με εργασίες που άλλοτε χρειάζονταν δύο και τρεις υπάλληλοι και μάλιστα εργασίες τέτοιες που πολλές φορές δεν είναι και στο αντικείμενό μας, αντί η προσπάθειά μας να επικροτείται ή τουλάχιστον να αναγνωρίζεται, εισπράττουμε συμπεριφορές του τύπου « Ε, με τέτοια γραφεία - υπηρεσίες... που έχω πώς να πάω μπροστά, πώς να λειτουρνήσω....και άλλα»
Επίσης, πάλι χτυπάτε τα χέρια στα γραφεία, βρίζετε, ειρωνεύεστε, είστε απαξιωτικός, αλλαζονικός και δεσποτικός προς το προσωπικό. Εξακολουθείτε να μην συνεργάζεστε και να μην κάνετε κινήσεις που φέρνουν αποτέλεσμα στην επίλυση κάθε είδους προβλήματος.
Καθημερινά καλείτε την υφιστάμενη του Διοικητικού Διευθυντή σε συναντήσεις για ενημέρωση - επίλυση προβλημάτων χωρίς να προσκαλείται ο Διοικητικός Διευθυντής προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει λόγο, άποψη και συνεργασία πράγμα το οποίο προφανώς εμποδίζει την ομαλή λειτουργία μας ως σύνολο και τη συνεργασία μεταξύ μας αντί να μας βοηθάει. Απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου με το οποίο οφείλετε να συνεργαστείτε, απαξιώνετε τους θεσμούς, απαξιώνετε τις επιβεβλημένες και δοκιμασμένες διαδικασίες με τις οποίες κινούνταν πάντα η διοίκηση και λειτουργούσε σωστά ομαλά και αποτελεσματικά.
Για δεύτερη φορά λοιπόν, επανερχόμαστε για να σας πληροφορήσουμε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το νοιώθουμε ως σπίτι μας διότι τα σπίτια μας και τον κόσμο που είναι κοντά μας εξυπηρετεί και βοηθάει.
Για το λόγο αυτό σα σπίτι μας θα το στηρίξουμε με κάθε δύναμή μας ακόμα και χωρίς εσάς εάν εξακολουθήσετε να μην είστε αρωγός και αντίθετα να υπονομεύετε την προσπάθεια μας αυτή.
Σας δηλώνουμε για δεύτερη ήδη φορά ότι η υπομονή μας έχει φθάσει στα όρια της εξάντλησης και εάν δε συμμορφωθείτε με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζομένους πρόκειται να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο και νόμιμο μέσον προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων

 Της Νοσηλευτικής Μονάδας Kυπαρισσίας «Η ΥΓΕΙΑ»

14 σχόλια:

  1. Η αλήθεια ειναι στη μέση. Κάποιοι....ξεβολεύτηκαν.
    Δεν νομίζω οτι Διοικητής θα έτρωγε το κεφάλι του με κόντρες χωρίς αιτία.
    Επίσης το πολύ...... <> βλάπτει.
    Κάποιος δημιουργεί θέμα εχοντας και συνδικαλιστική προστασία.
    Περιμένουμε και δεν δικάζουμε αν δεν ακούσουμε και τις δύο απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΜΠΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ-ΚΑΤΑΛΑΑΒΑΜΕ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους θα κάνει κάτι το Υπουργείο Υγείας με την υπόθεση "Σεφέκος" ή τον έχει στείλει συνειδητά να απαξιώσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχε ο Σαμαράς να τοποθετήσει για Διοικητή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ένα άξιο τέκνο του απο την Μεσσηνία, ήταν ανάγκη να φέρει δεν ξέρω και εγώ απο που τον πλέον ακατάλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΡΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΤΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν γνωρίζουμε το βιογραφικό του, όμως, μπορούσε οποιοσδήποτε έχει τελειώσει ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο, βάσει προκήρυξης, να λάβει μέρος υποβάλλοντας ηλεκτρονική φόρμα.Παρακολούθησαν σεμινάρια, πριν ακόμη ορκιστούν, ακριβώς επειδή πολλοί από τους επιτυχόντες ήταν γιατροί, νομικοί κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
    ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ,ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
    ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΕΦΕΚΟΣ ή ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΟΦΘΑΜΟΛΟΥΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ,ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΕ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ .ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΒΟΛΕΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ποιους βολεψάκιδες μιλατε;Ο πρώτος βολεψάκιας ειναι ο υποδιοικητής.διαβάστε τις αφοφασεις του στην διαυγεια και θαυμαστε Συντακτικο.Αγγραματοσυνη .Αυτους τους Αδέξιους βολευει το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράψε κάποιο ονομα ή κανε μια αναφορά ανώνυμη,ή να τον περιγράψεις περίπου και θα τον κράξουμε τον λουφατζή.
    Αυτούς πληρώνουμε τώρα τις ατασθαλίες τις σπατάλες και τα κονέ τους. Καλά τους κάνει ο Σεφέκος, να διορθωθούν,και ας αφήσουν τις δήθεν καταγγελίες και οξύνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε γαλιά σας πέρνουν τα σπίτια και εσεις κοιτάτε να βγάλετε ο ένας το μάτι του άλλου, Ο Δικαστικός του χωροφύλακα, Ο πυροσβεστης του Γιατρού, Ο ελαιοχρωματιστης του Μπετατζη κ.ο.κ Μακιαβέλλι ρεεεεεε διαίρει και βασίλευε», και ο Αντωνάκης το βιολί του....περνάει κανένας καλύτερα απο 5-7 χρόνια πρίν? ¨Εχει πιο πολλά χρήματα? Ζει πιο άνετα? Μόνο οι εφοπλίστες και απο τα λίγα που γνωρίζω τέτοιους δεν έχουμε στα χωρία μας....Ξυπνάτε γαλιάαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παναγίωτη το σχόλιο με τα γαλιά γιατί δεν το έβαλες εαν μπορώ να ρωτήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.