Υπερψηφίστηκε ο 1ος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της χώρας, εδώ και αρκετά χρόνια.

Με 155 ψήφους υπέρ, 134 κατά και 1 παρόν, επί συνόλου 290 ψηφισάντων, «πέρασε» από την Βουλή των Ελλήνων ο προϋπολογισμός για το 2015.
Η σωστή εκτέλεση των δύο προηγούμενων γεννά αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και για ορθή εκτέλεση του νέου αυτού προϋπολογισμού. Ωστόσο οι αντιδράσεις από την Αξιωματική Αντιπολίτευση εκφρασμένες ειδικότερα από τον πρόεδρό της, ήταν αρκετά έντονες.
Από τους ανεξάτητους βουλευτές «Ναι» ψήφισε η Κατερίνα Μάρκου και ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών, οι υπόλοιποι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.
Άπό την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Οσμάν Αχμετ λόγω ασθένειας.
Α. Σαμαράς: Η χώρα απέκτησε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό
Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Πρωθυπουργός δήλωσε «Μετά από πολλές δεκαετίες η χώρα μας απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη»
Δείτε τις δηλώσεις Σαμαρά ΕΔΩ
Α. Τσίπρας: Φοβισμένος ο Πρωθυπουργός
«Ένας φοβισμένος Πρωθυπουργός προσπάθησε να φοβίσει τους πολίτες. Αυτή ή κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν το τέλος της» είπε εξερχόμενος του κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε τις δηλώσεις το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ
Ικανοποιημένος για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού δήλωσε εξερχόμενος από την βουλή και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης ενώ τόνισε ότι η χώρα «διεκδικεί» από το επερχόμενο Eurogroup μια μικρή παράταση του προγράμματος για λίγες εβδομάδες για καθαρά τεχνικούς λόγους αλλά σε καμία περίπτωση για έξι μήνες, όπως έχει ακουστεί και γραφτεί τις τελευταίες μέρες.
Δείτε τι δήλωσε ο Υπουργός των Οικονομικών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.