Έντονη καθίζηση του εδάφους παρατηρείται εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή της Φλόκας Τριφυλίας, στη θέση «Χωμάταγα». Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών και η σαθρή δομή του εδάφους είχαν ως αποτέλεσμα η γη να υποχωρήσει πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού.
Το διαβρωτικό φαινόμενο, σύμφωνα με φωτορεπορτάζ του «Gargalianoionline.gr», έκανε την εμφάνισή του πριν από 20 μέρες, μετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, ενώ για την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο έδαφος που έχει υποστεί την καθίζηση. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλόκας, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, περιέγραψε στο Gargalianoionline την εικόνα της καταστροφής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άνοιξε ολόκληρη η γη!».
Μάλιστα, χθες το πρωί κατέθεσε αίτηση ζητώντας την άμεση εξέταση της περιοχής από γεωλόγο, προκειμένου να δώσει κάποιες οδηγίες για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατολίσθηση. Ίσως να οφείλεται -όπως είπε- σε κάποιο υπόγειο ποτάμι ή σε κάποιο σεισμό, πάντως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «πέφτουν» ελαιόδεντρα και άλλα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή, με το φαινόμενο της βύθισης να είναι πολύ έντονο, ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για χέρσο χωράφι.
Η καθίζηση εκτείνεται σε μια μεγάλη ακτίνα, περίπου 25 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται ελαιόδεντρα, ενώ υπάρχουν παντού μεγάλες ρωγμές με βάθος από 1 έως 3 μέτρα και μέσα έχουν νερό. Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού φοβούνται ότι το φαινόμενο μπορεί να γενικευθεί και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.

ΠΗΓΗ: Gargalianoionline.gr, αναδημοσίευση από το "ΘΑΡΡΟΣ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.