Η Α.Ε Σπάρτης «στο δρόμο» για την Γ’ Εθνική – «βατό» το πρόγραμμα για τους Μεσσήνιους

για το Kyparissia-News.Blog
γράφει ο Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος
Με την πρωταθλήτρια της Λακωνίας ανοίγει η αυλαία των μπαράζ, στον δρόμο για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Μόνο στη Λακωνία είναι ξεκάθαρο το τοπίο και το «νήμα» στην κούρσα του τίτλου θα κόψει η Α.Ε Σπάρτης, έχοντας ήδη διαφορά 12 βαθμών από τον 2ο Ολυμπιακό Γυθείου 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος του Πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής του Νομού, ενώ η διαφορά ακόμα και αν νικήσουν και οι δύο στα εναπομείναντα ματς, μπορεί να διευρυνθεί καθώς μεσολαβεί και το 2ο ρεπό για τον Ολυμπιακό Γυθείου την 25η αγωνιστική. (προ τελευταία).
Οι άλλοι δύο συνδιεκδικητές, προφανώς, θα περιμένουν τουλάχιστον την επόμενη αγωνιστική και αναλόγως αποτελεσμάτων θα κριθεί ο τίτλος ή θα περιμένουν και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματός τους.
Συγκεκριμένα, στην Αρκαδία έχουμε τον πρωτοπόρο Πανθυρεατικό να προηγείται με 6 βαθμούς από την 2η Δόξα Μεγαλόπολης. Πριν ξεκαθαρίσουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι κορυφής (μήπως σας θυμίζει κάτι;), θα πρέπει η δεύτερη Δόξα να κερδίσει την προτελευταία αγωνιστική στον αγώνα με την ΑΕΚ Τρίπολης στην Τρίπολη, κάτι που στην έδρα της τουλάχιστον δεν το κατάφερε (είχε ηττηθεί με 0-1) και ταυτόχρονα να χάσει η ομάδα του Άστρους (Πανδυρεατικός) από τον αδύναμο Ορχομενό Λεβιδίου μέσα στο Άστρος, όταν στο Λεβίδι είχε πάρει πανηγυρικό διπλό με σκορ 0-4.
Μάλλον και εκεί έχει ξεκαθαρίσει τελικά και απλώς περιμένουμε την τυπική, μαθηματική επιβεβαίωση.
Ωστόσο, αν τα γεγονότα μας οδηγήσουν στην τελευταία αγωνιστική για να βρούμε τον πρωταθλητή και ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν (από την σεζόν 2009-2010), θα δούμε ότι η ζυγαριά γέρνει υπέρ του Πανθυρεατικού καθώς τα 5 τελευταία χρόνια σε 8 αγώνες,η στατιστική «δείχνει» φαβορί τον πρωτοπόρο της Αρκαδίας με 5 νίκες οι 3 εκτός έδρας, 1 ήττα εκτός, και 2 ισοπαλίες, από μία σε κάθε έδρα. (Την περίοδο 2010-2011 η Δόξα Μεγαλόπολης αγωνιζόταν στην Β’ Τοπική Κατηγορία).
Τέλος, στην Αργολίδα είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση καθώς εκεί οι διαφορές είναι μικρότερες. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Κορωνίς Κοιλάδας με 72 βαθμούς ενώ με μόνο 2 βαθμούς λιγότερους ακολουθεί ο Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου.
Για τις τελευταίες δύο αγωνιστικές η Κορωνίς υποδέχεται στην Κοιλάδα τον Παναυπλιακό 2011 και ταξιδεύει στο Ναύπλιο για να αγωνιστεί με τον Αστέρα Δρεπάνου ενώ ο Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου υποδέχεται τον Ατρόμητο Παναρίτου Ναυπλίου και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει μέχρι τα Μέθανα για την τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς κόντρα στην τοπική ομάδα.
Παρότι δεν έχουμε γνώση για το πρωτάθλημα Αργολίδας, μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει και τα δύο αυτά παιχνίδια με 0-2 και 5-0 αντίστοιχα ενώ η Κορωνίδα Κοιλάδας είχε ηττηθεί από τον Παναυπλιακό 2011 με σκορ 1-0 ενώ είχε κερδίσει με σκορ 2-1 στην έδρα της τον Αστέρα Δρεπάνου, σε έναν αγώνα που μπήκαν 3 γκολ σε 6 λεπτά (0-1 στο 31’, 1-1 στο 35’ με πέναλτι και 2-1 στο 37’).
Για τους αντιπάλους των πρωτοπόρων μπορούμε να αναφέρουμε ότι Παναυπλιακός 2011, Αστέρας Δρεπάνου και Ατρόμητος Παναρίτου Ναυπλίου βρίσκονται στις 4η, 5η και 6η θέση της βαθμολογίας ενώ τα Μέθανα βρίσκονται με 30 βαθμούς τρεις θέσεις από το τέλος κάτι που ίσως τα κάνει να αγωνιστούν «πάση δυνάμει» για να πιάσουν το όνειρο της παραμονής με έναν υπερβολικό αλλά εφικτό, συνδυασμό αποτελεσμάτων!!
Τέλος, οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για τους πιθανούς αντιπάλους του επιθυμητού μας πρωταθλητή Α.Ο.Κ, μας λένε ότι η Α.Ε Σπάρτης δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος αλλά και οι άλλες δεν αποτελούν φόβητρο για τους κυανόλευκους σε καμία των περιπτώσεων, χωρίς αυτό να πρέπει να αποτελέσει αιτία εφησυχασμού.

2 σχόλια:

  1. Ο ΑΟΚ υπολογίζω θα χάσει με 2-0 η 3-0
    Η Σπάρτη εχει δυνατή ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου είπε ενας συνάδελφος από τους Βουτιάνους Σπάρτης ,που ξέρει τις ομάδες ότι η Σπάρτη έχει ομαδάρα και θα χάσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.