ΑΟΚ: Με τσαμπουκά πίστη και προσπάθεια μέχρι το 95' έκλεψε το διπλό

Σε ένα αρκετά εχθρικό γήπεδο, με έναν Πανθυρεατικό που αγωνιζόταν δίχως αύριο, ο Αλέξης Μαντζούνης και οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν και πήραν το πολυπόθητο διπλό που χρειάζονταν για να "προκαλέσουν" την Σπάρτη σε ουδέτερο έδαφος για μια μονομαχία μέχρι τέλους.
Παρότι οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και είχαν τον έλεγχο της μπάλας από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το γκολ που πέτυχε ο Χ. Παπαγεωργίου στο 23' έδειξε να τους αποπροσανατολίζει και να τους "στέλνει" από νωρίς στον επόμενο αγώνα, έστω και σαν σκέψη.
Αυτό είναι εμφανές και από την εξέλιξη του α' ημιχρόνου καθώς από το 28'-30' και έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και σημείωσαν και κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν την ισοφάριση. Μάταια ο Μαντζούνης προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα μπροστά.
Είναι αλήθεια ότι ο Α.Ο.Κ είχε να διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις. Παράδειγμα, ο Ντιόπ, δεν ήταν αυτός που ξέρουμε, μαχητικός και ο παίκτης που θα έβγαινε πρώτος στην μπάλα καθώς όπως φάνηκε, στο μυαλό του κυριαρχούσε η νίκη και η κίτρινες που μετράει διότι αν δεχόταν ακόμα μια, θα έχανε τον "μεγάλο τελικό". Δεν ξέρουμε αν έπραξε σωστά, εφόσον όμως "βγήκε", τότε σίγουρα γνωρίζουμε ότι η παρουσία του στον αγώνα με την Σπάρτη θα είναι καθοριστική στην αμυντική μας λειτουργία.
Επίσης η κούραση ήταν εμφανής σε όλους τους ποδοσφαιριστές με την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν όλη την φετινή σεζόν, αλλά και στην επίπονη διαδικασία των μπαράζ. Τέλος, έπρεπε να διαχειριστεί τους τραυματισμούς που "παραμονεύουν" σε κάθε παιχνίδι, ώστε να πάει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες στον αγώνα με την Α.Ε Σπάρτης. Πριν το γκολ του Παπαγεωργίου, το οποίο πέτυχε με πλασέ μετά την υπέροχη σέντρα του Καρατζούλια, είχαν προηγηθεί αρκετές ευκαιρίες για τον Α.Ο.Κ. Από τα πρώτα λεπτά, από το 7' περίπου, όταν ο Ανδρουτσής με ένα καλό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τα δόντια τους και ότι χρειάζονταν τους τρείς βαθμούς.
Είπαμε ότι ο Α.Ο.Κ στο πρώτο μισό του α' ημιχρόνου ήταν κυρίαρχος και αυτό μεταφράστηκε και με την καλή φάση του 15' όταν αρχικά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε πρό του Γεωργόπουλου ενώ στο "ριμπάουντ" ο Παπαγεωργίου έστειλε την μπάλα με σουτ να περάσει αουτ. Επίσης καλές φάσεις είχαν οι κυανόλευκοι στο 18' και στο 19', όταν ο Χ. Παπαγεωργίου με μια σέντρα - σουτ και ο Κόλλιας με σουτ και αυτός αντίστοιχα, ανάγκασαν τον Σούρσο σε ισάριθμες αποκρούσεις, με την πρώτη να κρίνεται ιδιαιτέρως δύσκολη.
Γκολ στο 23' από τον Χ. Παπαγεωργίου και κάπου εκεί το σκηνικό ανατράπηκε...
Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν ανεξήγητα αρκετό χώρο στους ποδοσφαιριστές του Άστρους με τους γηπεδούχουν να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και να δημιουργούν αρκετή σύγχυση στην άμυνα της ομάδας μας. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως απειλητικοί, με τον Θοδωρή Ντουγέρογλου να "βροντοφωνάζει" και πάλι παρών.
Οι γηπεδούχοι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα λέγαμε ότι "κατέβηκαν" αδιάφοροι στο παιχνίδι με τον ΑΟΚ κι αγωνίστηκαν, σαν η πρόκριση να κρινόταν ανάμεσα στις δυο στις
αυτές ομάδες. Βέβαια αυτό ήταν γνωστό, καθώς και εμείς αλλά και άλλα μέσα το είχαν γράψει και το είχαν πει, προειδοποιόντας στην ουσία τους παράγοντες του Α.Ο.Κ.
Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε "πονηρές" σκέψεις, αρκούμαστε ότι αγωνίστηκαν για τον κόσμο τους και φυσικά, αναγνωρίζοντας ότι παίζουν με μια ανώτερη ομάδα από την οποία δέχθηκαν και τέσσερα τέρματα στον πρωτο αγώνα, έπαιξαν και για το γόητρο.
Αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι εδειξαν να ξεχνιούνται στα αποδυτήρια.
Ωστόσο, με την φλύαρη υπεροχή των γηπεδούχων κύλησαν τα πρωτα λεπτά αλλά η πρώτη φάση για το δεύτερο μισό του αγώνα έγινε από τους ποδοσφαιριστές του Αλέξη Μαντζούνη όταν σε μια γυριστή σέντρα του Καρατζούλια ο Σούρσος μπλόκαρε προ του Κόλλια.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και έφτασαν κάποιες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Ντουγέρογλου με χαρακτηριστική την φάση του 52ου όταν εξ 'επαφής  ο Μπάρλας δεν κατάφερε να πλασάρει τον Ντουγέρογλου.
Για τα επόμενα λεπτά οι ποδοσφαιριστές των κυανόλευκων είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους και έχοντας προφανώς την νίκη και τον επόμενο αγώνα στο μυαλό τους, άφησαν αρκετό χώρο και διαδρόμους στους γηπεδούχους.
Ωστόσο, ο Αλέξης Μαντζούνης, βλέποντας την "κοιλιά" της ομάδας αντικατέστησε τον έτσι και αλλιώς τραυματία, Φ. Παναγόπουλο ο οποίος υπέφερε και από τραυματισμό και δεν "πατούσε" καλά στο γήπεδο με τον Κωνσταντόπουλο ο οποίος με το "καλησπέρα" έδωσε άλλον αέρα στην μπροστινή γραμμή του Α.Ο.Κ και με την συνεχή του κίνηση έκανε άνω κάτω την άμυνα των Αρκάδων.δίνοντας χώρο σε Θεοδωρακόπουλο και λοιπούς κυανόλευκους να βρίσκονται απέναντι από τον Σόυρσο.
Έτσι, τόσο ο ίδιος στο 77', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα απείλησε τον Σούρσο, όσο και ο Καμποσιώρης δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.
Ομοίως και ένα καλό σουτ του Κόλλια, δεν ήταν όπως θα το ήθελε ο επιθετικός του Α.Ο.Κ και πέρασε η μπάλα, λίγο αουτ αλλά ελεγχόμενα από τον αντίπαλο πορτιέρο, καθώς δεν είχε την ταχύτητα που θα ήθελε ο κυανόλευκος επιθετικός ούτε φυσικά την σωστή πορεία ώστε να αποτελέσει απειλή.
Ο Πανθυρεατικός που έπαιζε όπως είπαμε με πολύ πάθος, ένταση και φανατισμό, σε κανένα λεπτό δεν παράτησε τον αγώνα και έδειξε να "εκτελεί" τον Α.Ο.Κ στο 85', με ένα πολύ όμορφο πράγματι, διαγώνιο σουτ του Μπάρλα.
Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων αλλά και κάποιοι ποδοσφαιριστές, πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης σαν να ήταν το νικηφόρο γκολ γι ' αυτούς και μάλιστα με πολλές προκλητικές προς την κερκίδα, χειρονομίες.
Οι μπάλες "εξαφανίζονταν" μετά από κάθε πλάγιο και κάθε άουτ, πίσω από την  εστία του Ντουγέρογλου, είχαν στήσει χορό οπαδοί των φιλοξενούμενων και τον "στόλιζαν", κάθε φορά που έτρεχε να πιάσει την μπάλα, ενώ περίπου στο 88', ο διαιτητής φώναξε τους βοηθούς του καθώς αρκετά μπουκάλια με νερό συνοδεία κορναρισμάτων από ένα αγροτικό που είχε σταθμεύσει ακριβώς, πίσω και αριστερά από την εστία του Θοδωρή, εκσφενδονίστηκαν προς τον τερματοφύλακα του ΑΟΚ. (το νεράκι προφανώς ήταν για να ξεδιψάσει)
Ωστόσο, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε πολύ γρήγορα και συνεχίστηκε ο αγώνας
Όσοι όμως ξέρουμε τον Α.Ο.Κ, ξέρουμε ότι δεν αφήνει κανέναν αγώνα, πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια.
Με τον κόσμο να φωνάζει " τίποτα δεν τελείωσε", "πάμε δυνατά, έχουμε ακόμα χρόνο" και τον Αλέξη Μαντζούνη να αλλάζει πλευρές στους μέσους και τους επιθετικούς του συνεχώς, ο ΑΟΚ "έπνιξε" με την πίεσή του τους γηπεδούχους.
Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν η φάση του 95ου λεπτού, όταν ο Λυδιώτης  από το κέντρο και αριστερά όπως επιτίθεντο οι κυανόλευκοι, έβγαλε μια μεγάλη μπαλιά σε θέση έξω δεξιά την οποία υποδέχθηκε ο Θεοδωρακόπουλος και με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ, έστειλε την ομάδα από την κόλαση στον παράδεισο.
Η κατάσταση που επικράτησε μετά την επίτευξη του τέρματος ήταν απερίγραπτή και μόνο αν την ζήσει κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει τι εννοούμε.
Ο κόσμος αγκαλιαζόνταν και πανηγύριζε έξαλα στις κερκίδες ενώ, πάγκος και ποδοσφαιριστές έγιναν ένα κουβάρι.
Αμέσως μετά, ο διαιτητής του αγώνα σφήριξε και την λήξη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και πάλι η ατυχία χτύπησε την πόρτα των κυανόλευκων καθώς, παρότι χρυσή, η είσοδος του Θεοδωρακόπουλου αλλά και αυτή του Κωνσταντόπουλου πραγματοποιήθηκαν λόγω τραυματισμών των Παπαγεωργίου και Παναγόπουλου αντίστοιχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αποτελε΄σουν αλλαγές έτσι ακι αλλιώς. Στεκόμαστε απλώς στην ατυχία των συνεχών τραυματισμών.
Για τον ΑΟΚ αγωνίστηκαν οι:
Ντουγέρογλου, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης, Ανδρουτσής, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Λυδιώτης, Χ. Παπαγεωργίου 46', Γεωργιόπουλος 64', Φ. Παναγόπουλος 77', Κόλλιας
Αλλαγές: Θεοδωρακόπουλος 46', Καμποσιώρης 64', Κωνσταντόπουλος 77'

1 σχόλιο:

  1. Μην περνετε αερα η Σπαρτη ειναι πολυ καλυτερη ομαδα απο το βλαχοχωρι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.