Άνευ προηγουμένου η «υποδοχή» στο Άστρος, Μαντζούνης: «ότι έχετε, να το πείτε και να το κάνετε σε εμένα, αφήστε όμως τα παιδιά ήσυχα να πάνε στα αποδυτήρια», Διοίκηση Α.Ο.Κ: «ανύπαρκτη η αστυνομία»

Το Λεωφορείο της Ομάδας
Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς ο τίτλος ώστε να περιγράψουμε με πέντε λέξεις την κατάσταση που αντιμετώπισε η αποστολή του Α.Ο.Κ όταν έφθασε στο γήπεδο του Άστρους την Κυριακή το μεσημέρι.
Είναι ήδη γνωστό, και έχει γραφτεί αλλά και ειπωθεί και στα ραδιόφωνα ότι η αποστολή του Α.Ο.Κ φτάνοντας στο γήπεδο του Άστρους, έτυχε «θερμής» υποδοχής. Θα λέγαμε ότι ήταν αναμενόμενο με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες με ευθύνη των γηπεδούχων.
Αυτό που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί, όσο προκλητικός και αν εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά την λήξη του πρώτου αγώνα στην Κυπαρισσία ήταν, ότι ο ενορχηστρωτής και «μπροστάρης» της θερμής αυτής υποδοχής θα ήταν ο ίδιος ο προπονητής του Πανθυρεατικού με συμπρωταγωνιστές του σε αυτή τη φαρσοκωμωδία αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Αυτά τουλάχιστον καταγγέλλουν από την πρώτη στιγμή παίκτες, τεχνική ηγεσία και οι παράγοντες που συνόδευσαν την ομάδα.Η αρχή έγινε με την εμφάνιση του πούλμαν που μετέφερε την ομάδα μας στο Άστρος.
Αμέσως, «πετάχτηκαν» από το γήπεδο ο προπονητής του Πανθυρεατικού Άρης Σαβούρδος συνοδευόμενος από 4-5 ποδοσφαιριστές του και έβριζαν συνεχώς όποιον έβγαινε από το λεωφορείο. Μάλιστα κινήθηκαν και απειλητικά εναντίων των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ και εκτός από την φραστική επίθεση, άρχισαν να τους σπρώχνουν και να τους χτυπούν με αγκωνιές.
Στο σημείο εκείνο μπήκε μπροστά ο Αλέξης Μαντζούνης ο οποίος φώναξε προς τους προκλητικούς «οικοδεσπότες», «ότι έχετε, να το πείτε και να το κάνετε σε εμένα, αφήστε όμως τα παιδιά ήσυχα να πάνε στα αποδυτήρια» ενώ και ο πρόεδρος κ. Φωτεινός, μαινόμενος απευθύνθηκε στον Άρη Σαβούρδο λέγοντάς του «μην ακουμπάς τους παίκτες μου».
Έπειτα, όλα τα μέλη της αποστολής μπήκαν «ασπίδα» μπροστά στους ποδοσφαιριστές ενώ και με την παρέμβαση και κάποιων ψύχραιμων Αστριτών (ναι, υπήρχαν και λογικοί), τα πνεύματα ηρέμησαν και η αποστολή του Α.Ο.Κ μπήκε στα αποδυτήρια χωρίς άλλες παρενοχλήσεις.
Για αστυνομία ούτε λόγος, (παρότι είχαν προηγηθεί γράμματα και τηλεφωνήματα μεταξύ Διοίκησης Α.Ο.Κ και του προέδρου προσωπικά με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας) καθώς ο πρώτος αστυνομικός έφτασε στο γήπεδο 15’-20’ πριν την έναρξη του αγώνα, σε αντίθεση με τα όσα επιβάλει ο κανονισμός της ΕΠΟ που λέει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «ανοίγουν» το γήπεδο δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και υποδέχονται τους φιλοξενούμενους, αν χρειαστεί και έξω από την πόλη, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση της αποστολής στο γήπεδο.
Αυτό άλλωστε είχε συμβεί και στα άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε ο Α.Ο.Κ για τα μπαράζ, σε Κουτσοπόδι και Σπάρτη.
Βέβαια ένας αρχιφύλακας φτάνοντας πρώτος καθώς δέχθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες του προέδρου της ομάδας, αυτός είπε αστειευόμενος: «μην φοβάστε, όλο φωνή είναι αλλά δεν κάνουν τίποτα και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να έρθουμε νωρίτερα. Έχουν πάει όλοι από ένα αυτόφωρο και είναι φρόνιμοι».
Όμως, το προκλητικό ύφος δεν έλλειψε ούτε κατά την διάρκεια του αγώνα με πολλές χειρονομίες των γηπεδούχων ποδοσφαιριστών προς την εξέδρα, να εξαγριώνουν τα 200 περίπου άτομα που βρίσκονταν στο γήπεδο . Μάλιστα, όταν λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ για τον Α.Ο.Κ βρέθηκε στο έδαφος ο Γεωργιόπουλος (αποτέλεσμα εκτός φάσης χτυπήματος που δέχθηκε από τον ποδοσφαιριστή του Άστρους με το νούμερο 11, όπως θα δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω), οι ποδοσφαιριστές του Πανθυρεατικού «πολιόρκησαν» τον κυανόλευκο και του φώναζαν να σηκωθεί ενώ ένας εξ αυτών προκαλώντας και την κερκίδα κάνοντας χειρονομίες, κινήθηκε βρίζοντας προς το σημείο.

Ο Γεωργιόπουλος στο έδαφος
Οι "γιατροί" σπεύδουν!!!
Ψυχολογική στήριξη στον Γεωργιόπουλο από τους αντιπάλους του!!!
Κάπου εκεί οι οπαδοί του Α.Ο.Κ του απάντησαν κάπως άκομψα και ο πατέρας του έσπευσε να ζητήσει τα ρέστα από τους Κυπαρίσσιους.
Τότε επικράτησε και μια ολιγόλεπτη ένταση που λίγο ήθελε να μετατραπεί σε σύρραξη, καθώς «θερμόαιμοι» έσπευσαν από κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και αυτοί που αρχικά παρακολουθούσαν το παιχνίδι πίσω από την εστία του Σούρσου, μπροστά από την καντίνα του γηπέδου.
"Ποιος είπε για το 6";;;
Τελικά το επεισόδιο δεν πήρε έκταση καθώς ψύχραιμες «δυνάμεις» από την Κυπαρισσία αλλά και οι λίγες έστω αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο γήπεδο, κατάφεραν να αποφορτίσουν το κλίμα.
Χαρακτηριστικό της έντασης που προξενούσαν ποδοσφαιριστές και οπαδοί, είναι το γεγονός ότι κάθε φορά που σταματούσε μια φάση και περνούσε μπροστά από την κερκίδα ένας ποδοσφαιριστής, εντός του αγωνιστικού χώρου, «έκλεινε ραντεβού» για μετά την λήξη του αγώνα εκτός γηπέδου με την χαριτωμένες εκφράσεις του τύπου: «εγώ, θα σου πω μετά έξω, περίμενε αν έχεις κότσια κλπ».
Ή προς εμάς: «τράβα φωτογραφίες και βίντεο, ναι βγάλε και θα τα πούμε μετά».
Τελικά «μας έστησαν και δεν ήρθε κανείς», είναι και αυτό ένα παράπονο από την φιλοξενία τους.
Έτσι, με το σφύριγμα της λήξης, δεν συνέβη το παραμικρό και ο κόσμος της ομάδας μας ανενόχλητος, είτε αποχώρησε για το ταξίδι της επιστροφής, είτε παρέμεινε λίγο ακόμα στο γήπεδο για να απολαύσει την νίκη, μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.