Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Κόλλια

Εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 40 χρόνια πνευματικής δημιουργίας του Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στο ασφυκτικά γεμάτο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Ο κόσμος με την παρουσία του έδειξε την αγάπη του αλλά και την αναγνώριση της προσφοράς του πρώην δημάρχου Τριφυλίας στον τόπο του μέσα από μια άλλη πτυχή της πολύπλευρης προσωπικότητάς τους, αυτή του λογοτέχνη και του ποιητή.
Το αφιέρωμα έγινε μέσα από την παρουσίαση δύο βιβλίων του: «Η τριλογία της επιστροφής» (ποίηση) και «Ο ποιητής πέρα από το είδωλο του καθρέπτη του» (δοκίμια).
Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Παρασκευής Παντελάκη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημειώνοντας ότι τιμούν ένα σημαντικό άνθρωπο της πολιτικής και της λογοτεχνίας, δύο ιδιότητες που δεν διαχωρίζονται, προαναγγέλλοντας ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα τιμήσει σε ξεχωριστή εκδήλωση τον πρώτο δήμαρχο της Τριφυλίας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τόνισε από την πλευρά του ότι το γεγονός πως συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος σε μια πνευματική εκδήλωση είναι εξόχως σημαντικό και ελπιδοφόρο για την κοινωνία. Μιλώντας για τον Κώστα Κόλλια είπε πως πάντα είχε αρχές και αξίες τις οποίες και υπηρετούσε. "Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά με πάθος την Τριφυλία και τα Φιλιατρά" σημείωσε, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο στην πολιτική της αυτοδιοίκησης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς χαρακτήρισε πολύτιμο φίλο τον Κώστα Κόλλια που στο πρόσωπό του αναγνωρίζει έναν άνθρωπο ειλικρινή, χωρίς ιδιοτέλεια, έντιμο που από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία που πέρασε από τον δήμο είχε μια αστείρευτη αγάπη για τον τόπο.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος τόνισε πως σε όλη του τη ζωή είχε μόνο φίλους αλλά για να το καταφέρει κάποιος αυτό πρέπει να έχει ευαισθησίες, να είναι πνευματικός άνθρωπος, αυθεντικός, ειλικρινής και καθαρός. "Ο Κώστας Κόλλιας έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά" είπε, ενώ για να δείξει την ευαισθησία και τον χαρακτήρα του διάβασε αποσπάσματα από δύο ποιήματά του.
Τα βιβλία του Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη παρουσίασε ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης.
Για τη λογοτεχνική διαδρομή του Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη μίλησε ο εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Κώστας Ζωτόπουλος.
Παρεμβάσεις για το λογοτεχνικό έργο του, τονίζοντας τα σημεία που αφορούν αναφορές του λογοτέχνη στην περιοχή της Τριφυλίας και των Φιλιατρών, έκανε ο εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Χρήστος Πλακονούρης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.
Ανάμεσα στις ομιλίες ακούγονταν μελωδίες στο πιάνο από τον καθηγητή πιάνου Νίκο Παπαδήμο.
Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το "παρών" αρκετοί αυτοδιοικητικοί, όπως οι πρώην δήμαρχοι Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος και Γιώργος Σαμπαζιώτης, Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Κ.Μπ. από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.