Εκδήλωση στην Κυπαρισσία για την επέτειο της Αλωσης

Εκδήλωση με θέμα «Πολιτικό συναξάρι», αφιερωμένη στην επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα "Αλέκος Παπαδόπουλος" στην Κυπαρισσία από το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση.
Στην εκδήλωση συμμετείχε το χορωδιακό σχήμα «Παναρμόνιον» αποτελούμενο από υμνωδούς, πρωτοψάλτες και λαμπαδάριους, που έψαλε βυζαντινούς και εκκλησιαστικούς ύμνους και εντυπωσίασε το κοινό.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννης Κατσούλας, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό, ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος μεταξύ άλλων αφιέρωσε την εκδήλωση στη Μητρόπολη.
Ακολούθησε το χορωδιακό σχήμα υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, άρχοντα υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, μουσικοδιδασκάλου, πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού.
Ενδιάμεσα αναγνώστηκαν κείμενα του ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργίου Φαράντου, από τον Κωνσταντίνο Τσιώρη θεολόγο-εκπαιδευτικό του Κολεγίου Αθηνών, ενώ την υμνολογία κανονάρχησε η φιλόλογος - εκπαιδευτικός και μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δήμητρα Ανδρινοπούλου - Βρετού.

Κ.Μπ. από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.