Α.Ο.Κ: Αμφότεροι έκαναν απλώς το καθήκον τους, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ο Αλέξης Μαντζούνης έφυγε. Το γνώριζε; Μα φυσικά.. Όμως γιατί ο κόσμος μιλάει για τον Μαντζούνη και όχι για το αύριο;
Η φυγή του Αλέξη Μαντζούνη ήταν δεδομένη, αυτό το γνώριζαν και «οι πέτρες» του εξωτερικού μαντρότοιχου του γηπέδου. Αυτό το γνώριζε και ο ίδιος ο Αλέξης Μαντζούνης.
Θα έπρεπε να ήταν πολύ κουτός να θεωρούσε ως φυσιολογική την πρόσληψη «τεχνικού διευθυντή» στο τέλος της σεζόν.
Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας και τον προπονητή όμως, όταν ενόψει μπαράζ σου εμφανίζεται ένας τοποτηρητής.
Θεωρώ, ότι η όποια πικρία ή το όποιο παράπονο έβγαλε, δεν αφορούσε την απόφαση στην ουσία της αλλά τον τρόπο που του ανακοινώθηκε. Δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά μου φαίνεται απίθανο πριν 12 μήνες η Διοίκηση του Α.Ο.Κ να έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία να ζητούσε από τον Αλέξη Μαντζούνη να αναλάβει την ομάδα.
Προφανώς συναντήθηκαν, συζήτησαν και εφόσον συμφώνησαν ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους.
Αυτό θεωρώ ότι περίμενε και φέτος ο Αλέξης Μαντζούνης.
Ούτε μέσω διαρροών, ούτε σε κατ ιδίαν συζητήσεις με παράγοντες, ούτε σε φιλικά πηγαδάκια στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Σίγουρα το κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο είχε χαλάσει και οι περισσότεροι το απέδωσαν στον Αλέξη Μαντζούνη.
Άρα τι κάνεις; Διαλύεις την ομάδα; Όχι, αλλάζεις προπονητή, τόσο απλά.
Ακόμα και αν αυτός ο προπονητής, πέτυχε αυτό που τέσσερα χρόνια σαν Διοίκηση κυνηγάς.
Είσαι συμβούλιο και μάλιστα σοβαρό, αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Καλείς τον προπονητή σου, του εκθέτεις τις απόψεις και τα επιχειρήματά σου, αν θέλεις ακούς και την γνώμη του και του ανακοινώνεις την απόφαση σου με γνώμονα το καλό της ομάδας (όχι απαραίτητα το αγωνιστικό) και την διατήρηση της συνοχής. Αυτό έπρεπε να κάνει η Διοίκηση.
Τα περί αχαριστίας είναι όμορφες βλακειούλες για να γεμίζουμε τα posts μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για ποια αχαριστία μιλάμε;
Η δουλειά του Μαντζούνη όπως και κάθε προπονητή του Α.Ο.Κ είναι να φέρει την ομάδα πρώτη και η δουλειά της Διοίκησης είναι να πληρώνει στην ώρα της και να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί, από αυτά που ζητάει ο προπονητής της ομάδας που η ίδια επέλεξε.
Αμφότεροι λοιπόν έκαναν απλώς το καθήκον τους, έστω και υπερβάλλοντας εαυτούς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Ο Μαντζούνης με ένα ρόστερ που ειδικά στην αρχή, δεν φάνταζε ικανό να φέρει την ομάδα πρώτη και η Διοίκηση που εν μέσω τεράστιας οικονομικής δυσχέρειας λόγω της κρίσης, ήταν παρούσα σε ότι χρειάστηκε η ομάδα.
Μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την προσφορά του προπονητή στην ομάδα φέτος; Θα πρέπει εκτός από άσχετος να είναι τουλάχιστον εμπαθής για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Πήρε την ομάδα εκεί όπου αγωνιστικά την άφησε ο Παναγόπουλος και την ανέβασε ένα ακόμα σκαλί. Πήρε το πρωτάθλημα και της έδωσε στόφα νικητή. Τέλος!!!
Δεν μπορούμε να καθόμαστε ψύχραιμοι και να φιλτράρουμε τις κουβέντες που λέει ο άλλος εν θερμώ!!!
Είπε ο Μαντζούνης, δεν είπε ο Μαντζούνης, εννοούσε αυτό, καταλάβαμε το άλλο. Η Διοίκηση έτσι, η Διοίκηση αλλιώς…
Άπαντες διαγκωνίζονται για να ακουστεί η δική τους φωνή, προσπαθώντας να δείξουν ότι ξέρουν το κάτι παραπάνω. Μα αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας πει ο κάθε ένας τι γνώριζε ο Αλέξης και τι του είχε πει ο Πρόεδρος; Έπρεπε δηλαδή να γράψουμε και εμείς ότι ο Φρούσσος είχε έρθει για προπονητής αλλά η Διοίκηση τον «έχρισε» Τεχνικό Διευθυντή ενόψει μπαράζ και να τινάξουμε όλη την προσπάθεια της ομάδας στον αέρα;;;
Μην μου πείτε μερικοί ότι κόπτεστε για την σωστή λειτουργία της ομάδας άσχετα από το αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα η Διοίκηση «έπιανε» 2-3 από την Σπάρτη και τελικά ανέβαινε η Κυπαρισσία δεν θα το πανηγυρίζατε διότι θα ήταν με δόλιο τρόπο; Ας επιστρέψουμε από την εικονική, στην φυσική πραγματικότητα.
Το θέμα είναι το αύριο.
Με αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί ο κόσμος. Ποιος θα αντικαταστήσει τον προπονητή της ομάδας μας στον πάγκο; Μην μου πείτε ο Φρούσσος γιατί αυτός μάλλον την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Κάτι για παρακολούθηση σεμιναρίων ακούσαμε και πολλά πλάνα για το μέλλον που σίγουρα δεν περιλαμβάνουν τον πάγκο των κυανόλευκων μέσα. Περίμενε να ανεβάσει την ομάδα ο Μαντζούνης και να την κοουτσάρει στην Γ’ Εθνική και τώρα θυμήθηκε ότι πρέπει να εξελιχθεί λίγο ακόμα ή απλώς ήρθε με την εμπειρία του (!) να βοηθήσει στα μπαράζ;;;
Αν ήρθε να αναλάβει την ομάδα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Πρόκληση: Πάρε την ομάδα με τη στόφα νικητή που έχει (η ομάδα) και κάνε το κάτι παραπάνω!!!
Φυσικά και μπορεί να κάνει ότι θέλει προκειμένου να αποκτήσει περισσότερα εφόδια για να χτίσει την καριέρα του, δεν λέμε αυτό. Ούτε φυσικά βαραίνει τον Νίκο Φρούσσο η απόφαση…
Για πάμε, εσείς που τα γνωρίζετε εκ των έσω δώστε μας τα φώτα σας!! Τι θα γίνει «αύριο»; Έχετε καμιά πληροφορία; Είναι ωραίο και ικανοποιεί των εγωισμό σας και την ματαιοδοξία σας να λέτε εκ των υστέρων, εγώ που ξέρα τα πράγματα θα σας πω αυτό ή το άλλο; Αλλά δεν θα μας κάνετε σοφότερους.
Στα καφενεία πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για το αύριο, για το μέλλον. Τι κάνουμε του χρόνου. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί.
Αυτές τις μέρες, μέσα στις ζοφερές ειδήσεις που ακούστηκαν και αφορούν την ομάδα είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη που για τους περισσότερους που γνωρίζουν, δεν ήταν δεδομένη.
Η Διοίκηση του Α.Ο. Κυπαρισσίας, παρά την αποχώρηση του Θανάση Γιαννίκου, συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας και την νέα σεζόν.
Για να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν έκαναν πράξη τα όσα έλεγαν, όταν δήλωναν κουρασμένοι τα τέσσερα αυτά χρόνια. Σίγουρα θα είχαμε μεγάλες – πραγματικές περιπέτειες.
Δείτε την Εράνη πως κατάντησε μετά την χρυσή εποχή Τσαφαρά! Να παρακαλάει να ανέβει στη Γ’ εθνική η Κυπαρισσία για να μείνει αυτή στην Α’ Τοπική Κατηγορία Μεσσηνίας. Ποια η Εράνη που είτε μας αρέσει είτε όχι, στην σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της Τριφυλίας ήταν το φόβητρο!!!
Πάμε γι’ άλλα, ο Α.Ο.Κ ήταν, είναι και θα είναι εδώ για να πρωταγωνιστεί.
Ας ασχοληθούμε με την ομάδα και το πώς θα γίνει καλύτερη. Να δοθεί έμφαση στους πιτσιρικάδες των ακαδημιών. Να λειτουργήσουν και πάλι σωστά ώστε να βγουν ποδοσφαιριστές (και χρήματα) από εκεί. Να έρθει ένας προπονητής ο οποίος να πάρει την ομάδα από εκεί που την αφήνει ο Μαντζούνης και να κάνει το κάτι παραπάνω. Να την ανεβάσει στην Γ’ εθνική του χρόνου, γιατί εκεί την άφησε ο Αλέξης, στο κατώφλι της Γ' Εθνικής.
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα καταγράφουμε κάθε ΓΕΓΟΝΟΣ και όχι εικασίες!!!
Τέλος διαβάσαμε και στην "Ελευθερία" για επενδυτές που ενδιαφέρονται!!
Δεν το υιοθετούμε ακόμα, απλώς το σχολιάζουμε! Ας έρθουν. 
Όμως αν είναι αλήθεια, δεν το ξεκίνησαν καλά!!! Πρώτα συζητάς με την Διοίκηση του Α.Ο.Κ και μετά πηγαίνεις στα ΜΜΕ.
Αν είναι αλήθεια, ας ελπίσουμε ότι είναι δείγμα απειρίας!!!

Του Παναγιώτη Σ. Ανδρινόπουλου

1 σχόλιο:

  1. Φιλε παναγιωτη αν κ δεν σε ξερω το αρθρο κατα 80% με καλυψε.Ποιος ειναι αυτος ο κυριος Μ...... ο οποιος θα πρεπει να ασχοληθει ξανα η ομαδα μας;ειναι ενας τυχοδιωκτης ο οποιος στο βωμο της αυτοπροβολης ασελγησε πανω στον Α.Ο.Κ. μας.Η διοικηση εκανε ενα σοβαρο ατοπημα επρεπε να τον ειχε διωξει προ μπαραζ εποχη.Ειναι ενας ψευτικος ανθρωπος ο οποιος παταει επι πτωματων για την εικονα του κ μονο.Εδω δεν ευχαριστησε ουτε τον αμεσο συνεργατη του(γυμναστη) που το εργο του ηταν οφθαλμοφανες οτι μονο γυμνασμενοι ηταν οι παικτες μας.Κ περι λιονταρια τα ακουω βερεσε γιατι κ Μ........ ολη την χρονια ουτε μια δηλωση για τους παικτες σου κ μολις ειχες τσακωθει με ολους κ ησουν ετοιμος για σουτ τους θυμηθηκες.Κ κ Μ.......... θυμησου να τα λες αλλιως στα παπαγαλακια σου(αδερφος-ξαδερφος-μπατζανακης κλπ)να τους δασκαλευεις καλυτερα να μην φαινονται τοσο ψευτικοι οσο εσυ.γιατι επεσαν οι μασκες μολις κατι δεν μας πηγε καλα αμεσως.Ευτυχως που ειχες αυτους τους ανθρωπους για διοικηση που αφιερωνες νικες στους παλιους εργοδοτες σου(κουτσοποδι- γιατι δεν σε πιστεψαν) στην πλατη κ την προσπαθεια των παικτων.Αλλα κ Μ......... οι προηγουμενοι εργοδοτες σου σε καταλαβαν αμεσως τι ανθρωπος εισαι εμεις αργησαμε που θα παει θα γινουμε σοφοτεροι μετα απο αυτο.Κ παμε στον αγωνα της χρονιας που καταφερες να αποβληθεις στον πιο σημαντικο αγωνα της τελευταιας 20 γαι την ομαδα μας,με ποιον νομιζες οτι μιλας απεναντι κ το επαιζες νταης η μαλλον τα ειχες σχεδιασει για να φανεις αλλα δεν σου εκατσε αν κ εμενα κατι μου μυριζει γιατι μαλλον μπορει να εισαι ενας απο τους 9 που εκανες δηλωση κ Μ......... ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΕΣΤΩ Κ ΑΡΓΑ
    Κ τωρα η ομαδα πρεπει να συνεχισει κ να προσεξει στην επιολογη προπονητη κ να ειναι παραδειγμα προς αποφυγην ο εν λογω κυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.