Δύο «παράθυρα» ανόδου του Α.Ο.Κ στην Γ’ Εθνική από ΦΕΤΟΣ!!!

Μπορεί η άνοδος να χάθηκε στις λεπτομέρειες σκορπίζοντας πίκρα στο στρατόπεδο των Κυπαρίσσιων ωστόσο παρότι χαραμάδα ίσως, δεν παύει να υπάρχει μισάνοιχτο «παράθυρο» το πέρασμα του οποίου οδηγεί στην Γ’ Εθνική.
Κανένα από τα δύο σενάρια δεν θα λέγαμε ότι συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες το κάθε ένα για τον δικό του λόγο.
Το πρώτο που είναι και το παλαιότερο, είναι η πιθανότητα συγχώνευσης του Παναργειακού με την Ένωση Ερμιονίδας.
Αυτό το σενάριο συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες στην περίπτωση που η Ερμιονίδα δεν αυτοκτονούσε και παρέμενε στην Football League.
Αυτό όμως δεν έγινε, η Α.Ε Ερμιονίδα κατέβηκε κατηγορία και πλέον οι ιθύνοντες της ομάδας του Άργους, δεν έχουν λόγο να επιζητούν την συγχώνευση καθώς δεν θα τους προσφέρει κάτι, σε αντίθεση με το αν η Ερμιονίδα παρέμενε στην Football League που θα τους «ανέβαζε» αυτόματα κατηγορία.
Βέβαια, όσο το «σενάριο» ακόμα γράφεται, όλα είναι ανοιχτά. Ακόμα και τώρα αν προχωρήσει η συγχώνευση, αδειάζει μια θέση στην Γ’ Εθνική την οποία θα κληθεί να καλύψει η καλύτερη δεύτερη ομάδα ΟΛΩΝ των ομίλων που έπαιξαν μπαράζ ανόδου. Ε, μαντέψτε ποιος είναι!!!
Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να ενισχύσει αυτό το σενάριο είναι η φημολογούμενη αποχώρηση του μεγαλομετόχου της Ερμιονίδας που αυτό μάλλον «θα ρίξει» την ομάδα σε ερασιτεχνική κατηγόρια λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Γ’ εθνικής.
Το δεύτερο σενάριο που αν πραγματοποιηθεί θα στείλει τον Α.Ο.Κ και πάλι στην Γ’ Εθνική είναι η ματαίωση των σχεδίων της ΕΠΟ για πρωτάθλημα Football League με 20 ομάδες την σεζόν 2015-2016 και η διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος.
Με δεδομένη την απευθείας συμμετοχή των ΟΦΗ και Νίκης Βόλου στην Γ’ εθνική φέτος, κατά δήλωσή τους, αλλά και την διαφαινόμενη όμοια πορεία του Εργοτέλη, δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των 20 ομάδων στην Football League, (μένουν 17 ή 18 αντίστοιχα).
Έτσι μετά και από πρόταση της Επισκοπής Ρεθύμνης, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να ΜΗΝ υποβιβαστεί ΚΑΜΙΑ ομάδα από την Football League στην Γ’ Εθνική και να ανέβουν και οι Δεύτερες των 14ων ομίλων των μπαράζ ανόδου που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα.
Έτσι, θα δημιουργηθούν και πάλι 2 όμιλοι από 13 με 14 ομάδες ο κάθε ένας. Μπορεί να ισχύσει κάποιο από τα παραπάνω σενάρια;
Ας ελπίσουμε αν επαληθευθεί κάτι από τα παραπάνω, να γίνει σύντομα ώστε να μπορέσει και η Διοίκηση του Α.Ο.Κ να «τρέξει» με διαφορετικό ρυθμό και σε άλλο επίπεδο την προετοιμασία της ομάδας, αναζητώντας ίσως και μερικούς ισχυρούς συμπαίκτες για να συμμετάσχουν στο Διοικητικό σχήμα.
Πάντως σε ότι αφορά το δεύτερο σενάριο, «κοντός ψαλμός αλληλούια» καθώς την Πέμπτη 25 Ιουνίου (μεθαύριο) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνεδριάζει για το θέμα, ορίζοντας το τι θα γίνει σε Football League και Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 14 της προκύρηξης οι ομάδες που θα καταλάβουν την δεύτερη, την τρίτη η την τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία κατάταξης του Ομίλου, δεν προβιβάζονται σε καμία περίπτωση στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι γνωστό.
    Είναι όμως επίσης γνωστό, πως η ΕΠΟ, μπορεί να αποφασίσει και να τροποποιήσει ότι κανονισμό επιθυμεί.
    Ειδικά αν βρεθούν "στον αέρα" δύο εθνικές κατηγορίες: FootballLeague και Γ' Εθνική
    Δύσκολο, αλλά μπορεί.
    Αυτός είναι και ο λόγος που μιλάμε για "χαραμάδα" και όχι για πόρτα ορθάνοιχτη.
    Ωστόσο η παρατήρηση που κάνετε είναι εύστοχη και σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.