Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Στάση εργασίας για τη διακοπή….εργασιών

Στάση εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, την ώρα που γινόταν μια ακόμη αυτοψία στο χώρο του ισογείου, όπου οι εργασίες για την ανακαίνισή του έχουν παγώσει εδώ και καιρό με ορατό τον κίνδυνο το έργο να τιναχτεί στον αέρα.
Αν και η χθεσινή σύσκεψη έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, με επικεφαλής το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Γιαννακέα, ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι παρευρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Καλαμάτα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το έργο.
Από όλους πάντως εκφράστηκε για ακόμη μια φορά χθες η προτροπή προς τους εμπλεκόμενους (Περιφέρεια, ανάδοχο) να βρεθεί μια λύση καθώς αφορά ένα έργο που σχετίζεται με όλο τον κόσμο της Τριφυλίας και όχι μόνο.
Χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο κ. Πετράκος τόνισε: «Μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων είμαι πάλι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ώστε να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και να τελειώσει επιτέλους το έργο για την επισκευή του ισογείου που είναι άκρως απαραίτητο. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να επιλυθεί η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και του αναδόχου του έργου. Μετά από δική μου παρέμβαση θα κατέβει την Τετάρτη ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Τζαβάρας και θα γίνει μια σύσκεψη στο γραφείο της κ. Αλειφέρη με όλους τους εμπλεκόμενους για να βρεθεί λύση. Πιστεύουμε ότι πια έχει γίνει κατανοητό από όλους ότι αυτό που απαιτεί ο λαός της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας είναι να τελειώσει η επισκευή. Αυτό έγινε σήμερα απόλυτα ξεκάθαρο και στο διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών να το μεταβιβάσει στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ότι ο κόσμος απαιτεί να βρεθεί μια λύση να τελειώσουν τα έργα. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε περίτρανα την επιμονή και την θέληση του τριφυλιακού λαού ότι αυτό το νοσοκομείο πρέπει να ολοκληρωθεί στο χρόνο του, καθώς δεν είναι δυνατό να έρθει η χειμερινή περίοδος και να μην έχει ολοκληρωθεί -οι πολίτες το έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην λύνεται. Οφείλουν να βγουν σήμερα από το νοσοκομείο και όπως θα γίνει και την Τετάρτη να έχουν μπει όλα σε μια ροή».
Ο Βασίλης Μιχαλόπουλος γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία υπογράμμισε: «Βρίσκομαι εδώ για να τονίσω την αναγκαιότητα που υπάρχει για τη συνέχεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που έχει μια τεράστια προσφορά προς τον άνθρωπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και που όλως παραδόξως το τελευταίο διάστημα κωλυσιεργούν και πάνε από αναβολή σε αναβολή. Περίεργη είναι και η μετατόπιση των ευθυνών από την Περιφέρεια στον εργολάβο και από τον εργολάβο στην Περιφέρεια. Εμάς δεν μας νοιάζει ποιος έχει την μικρότερη ή μεγαλύτερη ευθύνη, εκείνο που μας νοιάζει είναι να ξεκινήσουν τα έργα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των πολιτών».
Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας Δημήτρης Σαρμαντζής τόνισε: «Με την σημερινή κινητοποίηση δείχνουμε όλοι οι εργαζόμενοι ότι καθίσταται αναγκαία και επιτακτική ανάγκη άμεσα η ολοκλήρωση του έργου του νοσοκομείου». Μιλώντας στη συνέχεια για τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου ανέφερε: «Υπάρχουν εδώ και τρία χρόνια σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τις οποίες γνωρίζει η διοίκηση και το υπουργείο Υγείας. Χρειαζόμαστε άμεσα ιατρικό προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλινικές όπως πρέπει, για να μην διακομίζονται τα περιστατικά στην Καλαμάτα».
Επίσης ανέφερε τα προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο ΚΥ Φιλιατρών και ιδιαίτερα σε αυτό των Γαργαλιάνων.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Σοφία Ντουνούκου σε δήλωσή της αναφέρει: «Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σήμερα 15/6 με την τρίωρη στάση εργασίας απαιτούμε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το έργο του ισογείου πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία, δηλώνουμε δε ότι εάν το έργο δεν ξεκινήσει άμεσα θα προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις».

Κ.Μπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.