Υποσχέσεις και υπονοούμενα για τα έργα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το έργο ανακαίνισης του ισογείου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρέπει να ολοκληρωθεί και να ξεπεραστούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με αποτέλεσμα την διακοπή των εργασιών, υπογραμμίστηκε σε δηλώσεις όλων των πολιτικών από την Κυπαρισσία όπου βρέθηκαν για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, για παιχνίδια από την πλευρά του εργολάβου, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να βρίσκουν πολιτικές πλάτες.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κάλεσε Περιφέρεια και ανάδοχο να έρθουν σε ουσιαστική επικοινωνία για να ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν. Τόνισε πως αν δεν γίνει αυτό, οι ευθύνες της Περιφέρειας θα είναι μεγάλες, αφού επισήμανε ότι ο ίδιος είναι με το έργο, που το χρειάζεται η περιοχή και πρέπει να γίνει.
Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες πάντως, Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, ήταν κατηγορηματικοί πως το έργο θα γίνει - με τον κ. Μαντά μάλιστα να σημειώνει πως είναι προετοιμασμένοι για όλα, με βασικό στόχο τέλος του χρόνου το έργο να έχει ολοκληρωθεί.
Οι δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας έχουν ως εξής: «Βλέπω και διαισθάνομαι ότι γίνονται πάρα πολλά παιχνίδια με την εργολαβία και την ολοκλήρωση του έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Θέλω να πω προς όλες τις πλευρές πως για εμάς είναι ένα έργο πνοής, το οποίο δεν θα δεχθούν οι δημότες και ο δήμος να μην γίνει, να μην ολοκληρωθεί. Θα πρέπει κάποιοι οι οποίοι παίζουν παιχνίδια να μαζευτούν, γιατί θα βρουν μπροστά τους σύσσωμα και ολόψυχα και ομόψυχα τους πολίτες της Τριφυλίας».
Σε ερώτησή μας για το αν κινδυνεύει το έργο και αν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος για τα «παιχνίδια», ο κ. Κατσίβελας τόνισε: «Ξέρετε αυτό το κύκλωμα με τις εργολαβίες και το πώς συμπεριφέρονται οι εργολάβοι, ότι δίνουν πάρα πολύ μεγάλες εκπτώσεις τις οποίες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν και βάζουν προσχώματα προς την εκτέλεση και την ποιότητα του έργου. Νομίζω ότι αυτό η Ελλάδα το έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Αυτό όμως το οποίο θέλω να πω και έχει πολιτικό αντίκτυπο, είναι ότι όλοι αυτοί οι κύριοι δεν δικαιούνται και δεν πρέπει να βρίσκουν πολιτικές πλάτες».  
Ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός σε ερώτημα αν εννοεί παιχνίδια από την πλευρά του εργολάβου, απαντώντας «βέβαια».
Ερωτηθείς για το θέμα ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Με ανησυχεί ιδιαίτερα το ζήτημα αυτό, είχα πριν καιρό συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, οι οποίοι και αυτοί ανησυχούν διότι δεν προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης τους ισογείου. Είχα μια συζήτηση με την κ. αντιπεριφερειάρχη και θα συναντηθώ και με τον ανάδοχο. Η άποψή μου είναι σαφής, το έργο πρέπει να γίνει, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δηλαδή να καθίσει κάτω ο ανάδοχος και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και να βρουν λύση, αν υπάρχουν, και υπάρχουν, ζητήματα στην μελέτη και λάθη και αδυναμίες, πρέπει να διορθωθούν, να υπάρξει καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές και να μην οχυρώνονται και οι δύο σε τυπολατρίες από τις οποίες κινδυνεύει να τιναχθεί το έργο στον αέρα. Είπα στην κ. αντιπεριφερειάρχη, θα πω και στον ανάδοχο, εγώ δεν είμαι με κανέναν από τις δύο πλευρές, είμαι με το έργο, είμαστε με το έργο, να ολοκληρωθεί, γιατί αυτό χρειάζεται η Κυπαρισσία, αυτό χρειάζεται η Τριφυλία, οι πολίτες ολόκληρης της περιοχής. Να ολοκληρωθεί άμεσα διότι οι μήνες μέχρι το κλείσιμο του ΕΣΠΑ είναι πολύ λίγοι και δεν υπάρχει δυνατότητα καθυστερήσεων. Είμαι απολύτως σαφής και οι ευθύνες όλων και πάνω από όλα της Περιφέρειας θα είναι πολύ μεγάλες αν δεν έρθουν σε επικοινωνία ουσιαστική και οι δύο πλευρές έτσι ώστε να λυθούν όλα τα ζητήματα που υπάρχουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ των πολιτών της Κυπαρισσίας».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι «όντως υπάρχουν προβλήματα για το θέμα του έργου του νοσοκομείου, διαδικαστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον ανάδοχο του έργου, τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες που επιβλέπουν το έργο αλλά και την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειάρχη προσωπικά. Για εμάς αυτό που πρωτεύει είναι η εκτέλεση του έργου και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτά που προβλέπουν οι νομοθεσίες και όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα, και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Να ξέρουν όλοι οι Τριφύλιοι ότι από πλευράς Περιφέρειας δεν υπάρχει 2η σκέψη, η μόνη σκέψη είναι η ολοκλήρωση αυτού του έργου».
Ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς ανέφερε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι με εντολή του περιφερειάρχη το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα υλοποιηθεί, αυτό το μεγάλο έργο που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και αυτό να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Το έργο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα γίνει».
Απαντώντας στο ερώτημά μας ποιος είναι ο ένας και ο άλλος τρόπος που ανέφερε, σημείωσε:
«Υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να αποτρέψουν με κανένα τρόπο την μη ολοκλήρωση του έργου. Ας μην πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα με βασικό στόχο μέχρι τέλος του χρόνου όπως ορίζουν τα προγράμματα υλοποίησης του ΕΣΠΑ το νοσοκομείο να είναι έτοιμο».

Του Κώστα Μπούρα από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.